I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Prelepi sopran Marije Nešić očarao zrenjaninsku publiku (mini koncert)

Marija Nešić Kašćelan – sopran nastupila je  u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u Zrenjaninu na koncertu pod nazivom „Istorija jedne ljubavi” (Historia de un Amor).

Koncert je održan u organizaciji Fondacije Saša Marčeta, a kao poklon publici u Zrenjaninu. Marija Nešić u jednoj od najlepših pozorišnih zgrada u Srbiji donela je atmosferu toplog juga Italije muzikom kojom se udvaralo i kompozicijama remek dela klasičnog repertoara. Na repertoaru su bile napolitanske pesme među kojima i  „O sole mio”, „Granada”, „Chitarra romana”,  dela čuvenih italijanskih kompozitora Đakoma Pučinija i Nina Rote, i mnoge druge. – Inspiraciju za ovaj koncert dobila sam samom pričom o nastanku pozorišta koje je izgrađeno iz ljubavi jednog trgovca prema glumici Budimpeštanske glumačke trupe. Bila to legenda ili ne priča je prelepa i upravo zato za ovaj koncert samo odabrala ovo ime – rekla je Nešić.

Marija Nešić od najranije mladosti pohađala je paralelno i klasičnu i muzičku školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu i godinama radila posao u struci ali ljubav prema muzici nikada nije zamrla. – Pre šest godina na jednoj kafe pauzi otišla sam na audiciju u Narodno pozorište, primljena sam i sve ostalo je istorija – kratko je izjavila Marija Nešić pred početak koncerta.

PerSu marketi

Ona je osim što je spojila naizgled nespojivo pravo i operu u svojoj karijeri imala još neobičnih spojeva. Tako je 2005. nastupala u duetu sa Džejom Ramadanovskim.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Osim čarobnog glasa, bogatog soprana i neverovatne energije  Marije Nešić publika je uživala u muzici devetočlanog Maria Orchestra, kojeg čine pijanista Milivoje Veljić, harmonikaš Nebojša Ljubenović, gitarista Zoran Anić, perkusionista Dmitrij Ivanilov, basista Stevan Bata Kovačević, violinistkinje Jelena Caković Ljubenović i Isidora Dramićanin, violista Ljuba Milovanović i violončelistkinja Jasmina Mima Vrbanić. Voditelj programa bio je glumac Ivan Zekić (Ivica Bek iz Montevidea op.a.)

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh