I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Predstavljanje zbirke priča „Dreaming“ u Gradskoj narodnoj biblioteci

U utorak, 6. februara, u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u 19 časova, biće održana promocija zbirke priča Danijele Milosavljević pod naslovom „Dreaming“.

Pored autorke, o zbirci će govoriti i recenzentkinje Mirjana Štefanicki Antonić i Snežana Aleksić Stanojlović.

U pratećem programu nastupiće Saša Milosavljević, bas klarinetista opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, koji će publici izvesti kompozicije Astora Pjacole.

Fordomanija

Danijela (Feketić) Milosavljević je rođena 1965. godine u Zrenjaninu. Srednje obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ – instrumentalni odsek violina, a svoje formalno obrazovanje zaokružuje na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Trenutno živi i radi u Novom Sadu, kao sistem analitičar i projektant informacionih sistema.

Iako joj je forma kratke priče osnovno opredeljenje, piše i književne kritike, a ponekad pravi izlet i u kombinovane forme. Priče su joj zastupljene u zbornicima radova, elektronskim i književnim časopisima u zemlji i inostranstvu. U izdanju IA „Nova Poetike – Argus Books&Magazines“ iz Beograda, prošle godine objavljena joj je knjiga „Dreaming“.

„Knjiga kratkih priča neobičnog imena „Dreaming“ literaturni je prvenac Danijele Milosavljević. Svoj naslov duguje prvoj priči u ovoj zbirci, duhu i filozofiji Aboridžina, izvornog naroda Australije, koji tvrde da se stvarni život zapravo nalazi u snovima. Da li je i spisateljičin stvarni život u snovima, odnosno u vremenu koje provodi u osmišljavanju i zapisivanju svojih priča?… Ko smo mi? Šta sanjamo? Da li su naši snovi životni? Treba li da budu? Zapisi koji šire poruku, prolazeći kroz Univerzum. Ljudi bi bili humaniji i bolji… Danijela Milosavljević je staroslovenski vitez, ratnik, jaka osoba. Ovom knjigom prolazi kroz Veliku kraljevsku kapiju – Bogatirska vrata u Kijevu… kroz Kosmos, udvojivši svoje umeće stručnjaka za informacione tehnologije i spisateljice, koja je otelotvorenje obilja duhovne lepote…“

(Mirjana Štefanicki Antonić)

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh