I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Književne večeri

Predstavljanje knjige Dragoljuba Mićunovića „Život u nevremenu“

U ponedeljak, 24. februara u 18 časova, u saradnji sa izdavačkom kućom Arhipelag, u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono”, biće predstavljena knjiga memoara Dragoljuba Mićunovića „Život u nevremenu” (Arhipelag, 2013).

Dragoljub-Micunovic

„Počeo sam da osećam odgovornost, kao jedan od svedoka nekih značajnih dešavanja, koji je dužan da i sam doprinese što realnijoj njihovoj slici.“

Prva knjiga memoara Dragoljuba Mićunovića obuhvata period od 1930. do decembra 1990. godine.

I Taxi Zrenjanin

„Život u nevremenu“ predstavlja uzbudljivu sliku istorijskih, političkih, ideoloških, društvenih i kulturnih prilika i izazova u najvećem delu XX veka. Pričajući o događajima u kojima je bio svedok i učesnik, Mićunović rekonstruiše zbivanja od predratnog Skoplja, Drugog svetskog rata u unutrašnjosti Srbije i dolaska nove vlasti, 1948, hapšenja i Golog otoka, Kruševca pedesetih, preko Beograda pedesetih i šezdesetih godina, dramatičnih zbivanja 1968. i policijskih i političkih progona i pritisaka tokom sedamdesetih i osamdesetih,  potom godina provedenih u Nemačkoj, sve do pada Berlinskog zida i obnove političkih stranaka i višepartijskog sistema. Knjiga obuhvata stotine događaja i preko hiljadu ličnosti, predstavljajući izazov za savremenike i svedočanstvo protiv zaborava.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

O knjizi će govoriti Vida Ognjenović, dr Momčilo Grubač, Gojko Božović i dr Dragoljub Mićunović. Ulaz je slobodan.

Foto : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh