I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

„Romeo i Julija” u trci za najbolje predstave vojvođanskih pozorišta

Nakon dugogodišnjeg uspešnog igranja „Bogojavljenske noći” i „Ukroćene goropadi” – pozorišnih klasika koji spadaju u red najizvođenijih i kod publike najprihvaćenijih Šekspirovih komedija, Dramska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” iz Zrenjanina u novu, sezonu 2016/2017., ušla je sa „Romeom i Julijom“, inscenacijom komedije sa tragičnim krajem, koja po mnogima nosi epitet najpoznatijeg Šekspirovog dramskog dela.

Obeležavajući na taj način vlastiti jubilej – 70 godina profesionalnog rada Drame i 60 godina Lutkarske scene – ovog su se puta reditelj i umetnici zrenjaninskog pozorišta odvažili na jedan, sa stanovišta percepcije publike nadasve hrabar čin, koji, u pogledu svojih implikacija u očekivani ishod radnje komada i ambijentalne aktuelnosti kod mlađih generacija, po mnogima predstavlja interpretativni eksperiment.

Ova predstava je u zrenjaninskom pozorištu, od svoje oktobarske premijere (15. oktobar), igrana pred prepunim gledalištem više od 10 puta. U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu (19. novembar) bila je hit predstava, a igrana je i u Narodnom pozorištu u Beogradu na Sceni „Raša Plaović“ (26. novembar), i na Reviji predstava „Šekspiru u čast”, povodom 400 godišnjice smrti velikana dramske umetnosti.

Fordomanija

Zrenjaninska publika imaće priliku da pogleda ovo pozorišno ostvarenje već u subotu, 21. januara u 20 časova na velikoj sceni, čime „Romeo i Julija” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” debituje u izboru za ovogodišnju selekciju Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koji se održava na proleće u Novom Sadu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh