I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Pravo muzičko osveženje – popularni orkestar „Frank Sinatra“ – Zrenjanin (VIDEO)

Grupa mladih ljudi, ljubitelja muzike osnovala je nedavno na inicijativu Đorđa Damjana muzički orkestar koji su nazvali „popularni orkestar – Frank Sinatra“.

Orkestar  je osnovan početkom prošle godine. Niko, pa ni sam idejni tvorac nije mogao ni da pretpostavi da će orkestar od 15 članova koliko ih se pojavilo na prvoj probi za vrlo kratko vreme narasti na 40 članova. Različitih su uzrasta i nivoa muzičkog obrazovanja ali ujedinjeni oko ljubavi prema muzici, stvaranju, jednom rečju uživanju u onome što vole.

– Situacija sa pandemijom tokom cele prošle godine usporavala je naš rad i odložila naše predstavljanje publici „uživo“ ali smo se predstavili „online“ kompozicijom „Zvončići uoči novogodišnjih praznika. Za taj spot dugujemo zahvalnost Tari Petričić koja je radila montažu videa, profesorima Nataliji i Marku Pejčiću koji se pobrinuo za montažu i miks zvuka te prof Dragani Damjan koja je uz neizmernu moralnu podršku radila i aranžman. Nadamo se da će ova godina biti daleko bolja. Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti sa probama u MZ Bagljaš čijem smo rukovodstvu neizmerno zahvalni na ustupljenom prostoru i terminima i uskoro se publici predstaviti i na pravom koncertu – kaže Lara Malenić – jedna od članica orkestra.

I Taxi Zrenjanin

Potvrda da su na pravom putu i prva nagrada za rad stigla je nakon online učešća na festivalu „All colours of art“ u Italiji. Žiri im je dodelio prvu nagradu u kategoriji vokalne i instrumentalne izvedbe. – Naša želja je pre svega da se družimo, sviramo da učimo i da se razvijamo i kao muzičari i kao ljudi. Imamo nesebičnu podršku i od profesionalaca kao što je prof Marko Pejčić koji se brine o zvuku, prof Dragane Damjan koja nam radi aranžmane, a samim tim kroz praksu učimo i stičemo iskustvo. Repertoar nam je raznovrstan od valcera, tanga, španskih melodija, filmske muzike pa sve do džeza. I ja se kao i sve kolege nadam da se uskoro vidimo uživo na koncertu – kaže Đorđe Damjan osnivač, ujedno i dirigent orkestra.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh