I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Šest i po decenija Amaterskog pozorišta „Madách” u Zrenjaninu

Svečanom sednicom i izvedbom komada „Janoš Vitez”, sinoć je u prepunoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” obeleženo 65 godina od osnivanja Amaterskog pozorišta „Madách” u Zrenjaninu.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio predsednik Upravnog odbora „Madách”, Jožef Balaž, koji je u svom govoru istakao, da je 1952. godine grupa zaljubljenika u umetnost osnovala Amatersko pozorište, čiji članovi sve predstave izvode na mađarskom jeziku.

-Sa novim i mladim snagama i raznolikim predstavom, Amatersko pozorište već šest i po decenija služi poštovaocima ove umetnosti. Pored zahvalnosti lokalnoj samoupravi, veliku zahvalnost dugujemo i Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, pod čijim smo krovom od postojanja i uz obostrano poštovanje i nesebično pomaganje gajimo bratske odnose – naglasio je Balaž.

PerSu marketi

Tokom svečane sednice dodeljene su zahvalnice onim članovima, glumcima i poštovaocima Amaterskog pozorišta, koji su u prethodnim decenijama svojim radom doprineli očuvanju mađarskog jezika i tradicije na ovim prostorima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na kraju večeri publika je mogla da pogleda nastup zrenjaninskih glumaca u predstavi „Janoš Vitez”, u režiji Valentina Vencela.

Proslavu jubileja svojim prisustvom upriličili su i predsednik Nacionalnog saveta Mađara, Jene Hajnal, predstavnici Kulturnog saveza vojvođanskih Mađara, grada Zrenjanina, članovi Nacionalnog saveta Mađara i mnogi drugi.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh