I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Pozorišna predstava „Od raja do beznjenice“: Laza i Lenka u Zrenjaninu

„Od raja do beznjenice“ (beznjenica – Lazina kovanica koja znači „život bez nje“) je pozorišni komad o ljubavnoj drami između Laze Kostića, pesničkog genija, najobrazovanijeg čoveka svoga doba i Lenke Dunđerski, mlade, radoznale, učene kćeri jednog od najmoćnijih Srba Austro – Ugarske monarhije – Lazara Dunđerskog!


Predstava je nastala 2015. godine na Fantastu, dvorcu Bogdana Dunđerskog kod Starog Bečeja i izvodi se isključivo u dvorcima, kaštelima i zdanjima od kulturno – istorijskog značaja. Sa velikim uspehom izvedena je više od trideset puta na samom Fantastu, u dvorcima i zdanjima Dunđerskih u Kulpinu, Čelarevu, Srbobranu, zatim u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, Magistratu u Pančevu, Gradskoj kući u Subotici, Guarneriusu centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije u Beogradu, Tekelijanumu u Budimpešti i drugim mestima.
Uloge su poverene Jovani Radovanović, Ervinu Hadžimurteziću, Miodragu Petroviću i Filipu Sadžakovu, po originalnom tekstu mr Zorana Subotičkog, autora celog projekta.

Čudesni svet Dunđerskih

Od raja do beznjenice je sastavni deo jednog šireg projekta pod nazivom „Čudesni svet Dunđerskih# čiji je cilj upoznavanje javnosti sa veličinom i značajem te porodice, ne samo zbog moći koju su uživali u tom periodu, već prvenstveno zbog svih velikana sa kojima su bili u kontaktu poput Mihajla Pupina, Nikole Tesle, Uroša Predića, Paje Jovanovića, Laze Kostića, Jove Jovanovića Zmaja…

PerSu marketi

Zrenjanin je važna, ako ne i najvažnija tačka na mapi tog čudesnog sveta, svojom materijalnom i nematerijalnom zaostavštinom Dunđerskih. Lenkin otac, Lazar Dunđerski nije bez razloga izabrao Zrenjanin (Bečkerek), pored Novog Sada, kao najvažnije mesto svoje poslovne imperije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Zrenjaninska premijera održaće se u „samom srcu“ industrijskog i graditeljskog nasleđa Lazara Dunđerskog, u Pivnici, 24. marta, sa početkom u 21.00 čas.

Publika će imati priliku da pre same predstave čuje monodramsko kazivanje Testamenta Bogdana Dunđerskog i da, nakon obe predstave, uživa u muzici tamburaša…

 

Cena ulaznice je 400 dinara.

Informacije i rezervacije putem telefona 063/ 7 541 563 ili e-mail leadernet.eu@gmail.com

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh