I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Pomozimo vranjanskom pozorištu dolaskom na predstavu

U zrenjaninskom pozorištu u utorak 24. novembra u 20 sati gostovaće pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja sa predstavom „Narodna drama“ u režiji Snežane Trišić.

kostana1

– Ovo je naš način da pomognemo kolegama iz Vranja koje od 2012. godine rade bez pozorišne zgrade. Pomozite nam da prodamo sto vise ulaznica i omogucimo vranjanskom pozorištu da i dalje radi. Cena ulaznica je redovna, 300 dinara, dok đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust pa je karta za njih 200 dinara, saopštilo je zrenjaninsko pozorište.

kostana

I Taxi Zrenjanin

– Kroz srpsku istoriju kafane su uvek bile nezaobilazne institucije u kojima su se prelamale najveće “Narodne drame”. Na kafanskim stolovima u jednoj od srpskih zabiti u sudaru porodične sreće i slobodne ljubavi, rodiće se pesma. Ova drama se peva i njen vapaj traje dokle god kafanski stoljnjaci, upijaju suze nesrećnih ljubavi a patrijarhat rađa sinove ubice. Probali smo da volimo – pevali smo. Probali mo da ubijamo – pevali smo. Probali smo da pevamo – umrli smo. Narodna drama pokreće ključne probleme autoritarnosti i nejednakopravnosti u srpskom društvu.Pobuna protiv strogog porodično klišea, nasleđenih bračnih običaja i obaveza i stereotipiziranja srpske žene u sveticu-majku ili kurvu –pevaljku, opevana je u ovoj drami kroz izraz i krik lezbejske ljubavi. Ta ljubav smeštena je u jednu od blatnjavih srpskih varošica u kojoj je zakasnela tranzicija izvitoperila pastoralnost sela u šićardžijsku lokalnu politiku sitnih preduzetnika i mufljuza…, rekla je Trišićeva o svojoj predstavi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh