I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

„Pokondirena tikva“ tuzlanskog pozorišta u četvrtak u Zrenjaninu

Zrenjaninska premijera komedije „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića u režiji Aide Bukvić, a u izvođenju Narodnog pozorišta Tuzla, biće izvedeno 29. oktobra u 20 časova na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

pokondirena-tikva

Rediteljka Aida Bukvić o predstavi kaže „da su danas internet i sveopšta dostupnost informacija s jedne strane poboljšali kvalitet života i olakšali komunikaciju, ali u isto vrieme pojačali frustracije i produbili jaz među ljudima, zbog čega se publika vrlo rado okreće komediji.

– Ljudima je potreban beg od svakodnevice i ličnih problema. Vole da beže u neku drugu realnost i tuđe živote. Stoga je „Pokondirena tikva“ izrazito aktuelan tekst, iako star skoro dve stotine godina. Svi se čude i rugaju Feminoj pokondirenosti, ali niko tu nije nevin i imun na novac i bogatstvo. Ona je postala metafora ovog društva koje je preko noći gurnuto u promene bez pravih temelja i istinske potpore – pojašnjava Bukvić.

Fordomanija

U predstavi „Pokondirena tikva“ igraju Remira Osmanović, Ivana Perkunić, Milenko Iliktarević, Milica Kerošević, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Siniša Udovičić i Željka Marinić. Kostimografiju je radila Sabina Trnka, a muziku Zlatan Mujkić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Cena karte je 300 dinara, a ]aci, studenti i penzioneri imaju stalan popust, odnosno kartu za 200 dinara.

Karte se mogu rezervisati na biletarnici od 9 do 12h i od 18 do 20h na 560-136 i 561-135.

 
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh