I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

„Planeta dvorište“ – Olivere Savić Balašević pred Zrenjanincima

Promocija knjige “Planeta dvorište” Olivere Savić Balašević biće organizovana u sredu 29. januara, u 19 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće Zrenjanin.

U jednoj od najava za svoj književni prvenac Olivera kaže: – Ne moja prva knjiga, da ne bude zabune, nego samo prva koju sam imala strpljenja da zapišem. Priča o vremenu kada su i moje vršnjakinje bile devojčice zaslužuje da bude ispričana. Ako ni zbog čega, onda zbog onih čiji je DNK upleten u venčić mojih uspomena, a da o tome ni ne razmišljaju. Filmski rečeno, „po redosledu pojavljivanja“, zbog Jovane, Jelene, Alekse, Simone i Petre. Ova knjiga je ponajpre za njih.

Olivera Savić Balašević rođena je u Zrenjaninu, 1959. godine. Po završetku gimnazije odlazi na studije u Novi Sad, u kom i danas živi. Iz tog podatka se naslućuje da je formalno ispunjeno sve što je potrebno za pristojnu biografiju; matura, fakultetska diploma, sve u roku.  – U stvari, majka dve devojčice sam postala možda i koju godinu pre roka, pa sam diplomirala koju godinu posle, ali sve je to došlo na svoje do rođenja njihovog brata. Godine su ionako tu da se pamte, a ne da se broje.

PerSu marketi

On je za mene oduvek bio daleko više od imena upisanog u rubrici mesto rođenja ali do sad još ni u jednom formularu nije zatraženo da se navede i mesto odrastanja – kaže autorka o svom rodnom Zrenjaninu na 81. stranici „Planete dvorište“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Životom sam od prvog otkucaja srca bila toliko fascinirana, da mi je promaklo da ga od početka odbrojavam. A kad to ne kreneš na vreme, stvari se zakomplikuju. Uhvati te panika kad shvatiš da ti je šezdeseta, a da nisi prestala da budeš devojčica. U šetnji sa svoje dve unuke zapitaš se da li ćeš jednog dana i ti postati baka? Ali, da se ne lažemo, to i jeste ono o čemu sam oduvek maštala – da kad odrastem postanem odrasla devojčica, i ništa drugo – kaže Olivera.

foto: https://oliverabalasevic.com/#planetadvoriste

Na promociji će uz  autorku govoriti  i njeni gosti.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh