I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Pevačka grupa „Filigran“ osvojila treće mesto u Aranđelovcu

Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina – “Filigran” osvojila je treće mesto na 13. Festivalu izvornih grupa pevača Srbije „Pevaj Srbijo“ održanom prođle nedelje u Aranđelovcu. O značaju uspeha koji su članice Filigrana postigle, najbolje govori činjenica da se u takmičenju nadmetalo 50 pevačkih grupa sa preko 400 učesnika. 

Članice grupe „FILIGRAN“ su pesmom „Čuvala sam goveda“, pesmom iz okoline Užica (Zapadna Srbija) ostavile utisak na žiri i tako osvojile treće mesto u kategoriji ženskih pevačkih grupa.

Rukovodilac ŽPG „Filigran“ Ljiljana Petrović, navodi da su svojim nastupom oduševile i predstavnike ostalih učesnike festivala i dobile mnoštvo poziva za nastup na nekim od narednih festivala koji se bave prezentacijom narodnog stvaralaštva, među kojima bi izdvojile poziv na festival u Sarajevo (Istočna Ilidža) koji će biti održan početkom septembra ove godine.

I Taxi Zrenjanin

Ženska pevačka grupa „Filigran“ postoji već četiri godine u Kulturnom centru Zrenjanina. Pevačka grupa neguje izvorno i tradicionalno muzičko stvaralaštvo sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije. Grupa broji 15 članica od 18 do 80. godina starosti. „Filigrani“ su do sada učestvovali na brojnim festivalima, saborima i manifestacijama poput festivala u Prijepolju „Mostovi Balkana“, festivala u Prilikama kod Ivanjice, festivalu „Homoljski motivi“ u Kučevu, festivalu „Krajiški biseri“ u Plandištu, „Zov ravnice“ u Novom Sadu, na Saboru frulaša u Iđošu, Velikogospojinskom saboru u Dubu (Bajina Bašta) kao i na književnim večerima, dobrotvornim koncertima i u okviru zrenjaninskih gradskih manifestacija – „Banatska bajka“ i „Banatske vredne ruke“. U Bajnoj Bašti su dve godine za redom, osvajale pehare u disciplini – Staro pevanje u Srba na bas i glas. Dobitnice su određenog broja nagrada i velikog broja zahvalnica za učešće na etno-festivalima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh