I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Pet dirigentkinja iz Zrenjanina na skupštini Srpske horske asocijacije

Proteklog vikenda u Somboru je održana Godišnja skupština Srpske horske asocijacije. Na Skupštini su analizirani dosadašnji postignuti rezultati sa održanih Festivala i dirigentskih seminara.

Predložene su sugestije za dalji rad i razvoj Asocijacije i prodiskutovane teme relevantne za horsku muziku. Predstavljena su nova notna izdanja: Duhovne, dečije i pop muzike za horove. Održana je i proba Hora dirigenata i izrađen plan rada i aktivnosti Asocijacije za 2020. godinu.

U radu Skupštine učestvovalo je pet horskih dirigentkinja iz Zrenjanina: Vilma Dutina, Tatjana Ivanica, Aniko Gardinovački, Senka Milisavljević i Zorica Kozlovački.

I Taxi Zrenjanin

– „Jedna od važnih stvari koje su se dogodile proteklih godina kod nas jeste osnivanje Srpske horske asocijacije. Veoma smo ponosni što je ova organizacija već ostvarila brojne rezultate na polju horske umetnosti, i kao muzičke/stručne, ali i kao društveno – odgovorne delatnosti: Nekoliko dirigentskih seminara, festivala, okupljanja i delovanja Hora dirigenata, o kom će se tek čuti. Razmena velikog broja informacija, ambicije i entuzijazam u planovima za naredni period, dosta novih nota i muzičkih ostvarenja, rešavanje problema u muzičkom školstvu i zanimljivo druženje – obeležili su vikend u Somboru” –  izjavila je Tamara Adamov Petijević umetnička direktorka iz Novog Sada koja je uz predsednika asocijacije Milana Radišića iz Sombora jedna od organizatorki skupštine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Fotografije: Aniko Gardinovački

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh