I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

„Pesnička štafeta“ posetila školarce u Mužlji – „Aleja pesnika“ bogatija za jedno pesničko drvo

U okviru manifestacije „Pesnička štafeta“, koja je zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom sa proleća pomerena na jesen i tako postala jesenji pesnički maraton, predstavnici Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ posetili su učenike Osnovne škole „Servo Mihalj“ u Mužlji.

Njima se ovom prilikom pridružila i pesnikinja Elizabeta Georgiev, koja je zajedno sa učenicima ove škole, posadila drvo u „Aleji pesnika“. Goste je u ime domaćina pozdravio direktor škole, Atila Molnar, dok je učenik četvrtog razreda Aleksa Felbab pročitao jednu pesmicu.

PerSu marketi

ZANIMLJIVOSTI O „ALEJI PESNIKA“

Više od četiri decenije dvorište Osnovne škole „Servo Mihalj“ u Mužlji, koja se nalazi u istoimenoj ulici, krase brojna stabla posađena u sklopu „Aleje pesnika“.

Čast da prvi posadi drvo, te 1979. godine, imao je dečiji pisac Dragan Lukić, a zatim su se ređala imena pisaca i pesnika poput Desanke Maksimović, Raše Popova, Ljubivoja Ršumovića, Pere Zupca, Jasminke Petrović, Igora Kolarova, Nikole Drenovca, Branka Stevanovića i mnogih drugih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Više hiljada učenika ove prosvetne ustanove je u prošlosti imalo jedinstvenu priliku da upozna i druži se sa pomenutim ličnostima naše književnosti, a zahvaljujući zaposlenima u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, najmanje još toliko đaka će i u budućnosti imati priliku da upozna talentovane dečije pesnike.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh