I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Ove godine 41. „Susret akvarelista“ u Ečki

U Umetničkoj koloniji Ečka, Savremena galerija Zrenjanin ove godine organizuje 41.  „Susret akvarelista“ . Prisustvovaće umetnici Gorana Bačevac, Andrea Dramićanin, Irena Kovač, Boris Lukić i Nikola Radosavljević.

Tokom godina, umetnici koji dolaze u ečansku koloniju akvarela, su bili slobodni da ovu tehniku kombinuju sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva. Na taj način su omogućili transformaciju akvarela u jezik drugih medija, dajući mu novi život u okviru savremenog stvaralaštva. Ove godine, odabrani umetnici će u tehnici klasičnog akvarela stvarati radove u skladu sa njihovim umetničkim opredeljem.

 

PerSu marketi

Zbog epidemiološke situacije u zemlji i svetu, ove godine će rad u koloniji biti izmenjen, pa će umetnici samo u subotu 22. avgusta 2020. godine boraviti u Ečki. Dalji rad će se nastaviti online, u želji da se interakcija koja se dešava između umetnika koji borave u kolonijama donekle održi.

 

Selektor 41. susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin. Svi radovi, ostaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin. Izložba će biti otvorena u ponedeljak 12. oktobra 2020. godine  u Savremenoj galeriji Zrenjanin u 19 h.

 

Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja  i Grad Zrenjanin

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh