I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Ovacije publike i dva bisa za Zrenjaninsku filharmoniju (VIDEO)

U prepunoj sali Kulturnog centra Zrenjanina pred, kako je navedeno više od 700 gledalaca, tradicionalni 5. po redu novogodišnji koncert održala je Zrenjaninska filharmonija.

Publika je tokom 90 minuta uživala u melodijama filmskih hitova specijalno prilagođenih i aranžiranih za ovu vrstu orkestra, a sve pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. Uz članove filharmonije nastupio je i novosadski „Big bend“ te tri sjajna tenora Dušan Svilar, Mattia Zanatta i Stevan Karanac.

– Nakon sjajne letošnje saradnje sa novosadskim „Big bendom“ i rekordno posećenog koncerta na „Danima piva“ sa preko 20 hiljada gledalaca, rešili smo da tu saradnju nastavimo i za ovaj koncert smo izabrali filmsku muziku. Stoga je i naslov koncerta „Velika filmska avantura, a burni aplauzi i poziv publike na dva bisa govori da smo još jednom uradili pravu stvar – izjavio je Roman Bugar direktor Zrenjaninske filharmonije.

Fordomanija

Izvedene su melodije iz najvećih filmskih hitova pa je tako publika uživala u širokom spektru od teme iz „Ratova zvezda“ do primerice „Kuma“. Sjajni tenori dočarali su nam atmosferu iz „Mambo kingsa“, „Robina Huda“, kao i vanvremenske teme „New York, New York“, „Let it snow“ ili „We are the champions“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh