I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Otvorena izložba slika Zdravka Mandića

Izložba akvarela Zdravka Mandića, nedavno preminulog umetnika koji je 43 godine živeo i stvarao u Zrenjaninu, otvorena je sinoć u galerijskom prostoru u mesnoj zajednici Bagljaš. Mnogobrojni posetioci, prijatelji, članovi porodice, umetnici i književnici okupili su se kako bi se prisetili velikog umetnika i malog dela njegovog stvaralačkog opusa koji je predstavljen.

Izloženi su čuveni „magloviti“ pejzaži koji postali prepoznatljivi ljubiteljima umetnosti u našoj zemlji i inostranstvu. Prema rečima istoričara umetnosti, Jasmine Tutorov, koja je otvorila izložbu, Mandić je u dugom periodu uspešno vodio i Savremenu galeriju u Zrenjaninu. Razvijao je međunarodnu saradnju a sarađivao je sa Banja Lukom, Sarajevom, Skopljem, Beogradom, Nišom, Kraljevom, Čačkom…

I Taxi Zrenjanin

Priredio je više od 120 samostalnih izložbi i 500 grupnih u našoj zemlji i inostranstvu.  Dobitnik je niza nagrada i priznanja. Ova izložba upriličena je na inicijativu Odbora za kulturu pri njegovoj matičnoj mesnoj zajednici Bagljaš, koji je pre četiri godine pokrenuo.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh