I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Otvorena izložba radova 10. Bijenala akvarela

U salonu Narodnog muzeja sinoć je svečano otvoreno 10. Bijenale akvarela koje organizuje Savremena galerija Zrenjanin. Selektorka ovogodišnjeg bijenala, Sanja Kojić Miladinov, odlučila se za temu „Flux likvida“ kojom je okupila 12 umetnika i umetničkih grupa.

akvarel22
– Osnovni koncept ideje „Flux likvida“ jeste protok tečnosti, prvenstveno vode i ukazivanje značaja akvarela i njegovog povezivanja sa drugim „medijima“. Ova izložba želi da poveže akvarel sa nekim aktuelnim tendencijama u savremenoj umetnosti, a njeni nosioci su 12 umetnika, umetnica i umetničkih grupa koji su se predstavili različitim pristupima akvarelu. Autori su iz cele Srbije, i to i jeste ideja bijenala, da privlači i povezuje umetnike, posetioce, ali i kritičare.

lsns-vasiljevic

Nagrađeni rad 10. Bijenala akvarela

PerSu marketi

Dobitnica nagrade Savremene galerije 10. bijenala je Lana Vasiljević koja prvi put učestvuje u ovoj tradicionalnoj umetničkoj manifestaciji. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Imponuje mi ovo priznanje. Diplomirala sam na fakultetu likovnih umetnosti, i u poslednjih nekoliko godina kombinujem različite medije, razne svetlosne instalacije, rekla je Vasiljević.

Izložba radova 10. Bijenala akvarela u Zrenjaninu, biće otvorena do 8. novembra.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh