I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Otvorena izložba „Ivo Andrić u diplomatiji“

U izložbenom salonu Istorijskog arhiva Zrenjanina danas je svečano otvorena izložba „Ivo Andrić u diplomatiji“. Ova zanimljiva izložba nastala je u Istorijskom arhivu Jugoslavije u Beogradu povodom obeležavanja 50 godina od dodeljivanja Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću. Od otvaranja do danas, izložba je gostovala u više gradova u Srbiji, a bila je postavljena i u Istorijskim arhivima u Banjaluci i Sarajevu.

Izložba

Događaju su prisustvovali direktor Istorijskog arhiva Jugoslavije Miladin Milošević, gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, brojni građani i učenici zrenjaninskih srednjih škola.

„Izložba se temelji na temi koja ne zastareva i čija aktuelnost je i danas jednako zanimljiva za javnost. Pored obeležavanja Andrićevog jubileja – koji kao književnik kontinuirano izaziva veliko interesovanje javnosti, ova izložba u sebi sadrži i segmente njegovog diplomatskog života – koji je daleko manje poznat ljudima. To je i bio cilj kojim smo se rukovodili prilikom organizovanja izložbe – da javnost upoznamo i sa tim delom Andrićeve biografije“, rekao je za portal I love Zrenjanin direktor Istorijskog arhiva Jugoslavije, Miladin Milošević.

Fordomanija

Iva Andric u diplomatiji

Izložbu „Ivo Andrić u diplomatiji“ čini veliki broj dokumenata i fotografija vezanih za životni put i diplomatsku karijeru Ive Andrića. „Posetioci izložbe imaju priliku da vide fotografije na kojima su zabeležena Anrićeva diplomatska gostovanja u 8 država i 10 gradova, kao i dokumente koji prate njegove tadašnje diplomatske aktivnosti i istorijske događaje dok je bio u Ministarstvu inostranih poslova Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a kasnije i Kraljevine Jugoslavije“, istakao je Goran Živić ispred zrenjaninskog Istorijskog arhiva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ivo Andric

Ova zanimljiva i edukativna izložba biće aktuelna do kraja maja u Izložbenom salon zrenjaninskog Istorijskog arhiva u ulici Narodnog fronta broj 5, svakog radnog dana od 9
do 17 časova. Ljubitelji Andrićevog života i dela izložbu će moći da pogledaju i u subotu 18. maja u okviru manifestacije „Noć Muzeja
„.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh