I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Otvorena izložba 33 zrenjaninska umetnika u Savremenoj galeriji (VIDEO)

U Savremenoj Galeriji Zrenjanin sinoć je otvorena izložba „Zrenjaninska umetnička scena 2016 – Perspektive“.

Po prvi put nakon 17 godina, ova ustanova otvara kolektivnu izložbu zrenjaninskih autora, njih 33 koji pripadaju različitim generacijama, od onih koji su delovali šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka pa do onih koji su nedavno završili akademiju.  

savremena-galerija

Na otvaranju ovog izuzetnog događaja, minutom ćutanja odata je počast preminulom umetniku Radiši Lj. Luciću. Kako je istakla kustoskinja Sunčica Lambić Fenjčev, primetno je da je u gradu još uvek snažna slikarska tradicija koja datira još od polovine 18. veka. Preovlađuju klasične teme poput portreta, figura, pejsaža i apstraktne umetnosti. Kod umetnika mlađe generacije primetne su savremenije umetničke tendencije nezavisno od medija koji se koristi. Ova izložba jasno pokazuje koje su to teme i motivi koje zaokupljaju naše umetnike i možemo je posmatrati kao fragmente vremena u kom živimo, rekla je Lambić ovom prilikom.

PerSu marketi

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh