I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Otvaranje petog Festivala stripa u Zrenjaninu

Peti festival stripa – “Stripolis” sinoć je zvanično otvoren u Kulturnom centru Zrenjanina u kom će do 14. juna svi strip junaci izlagati pripremljene materijale i programe. Pored centralnog dela festivala, pojedini programi biće priređeni u Izložbenom salonu Istorijskog arhiva Zrenjanin i Pozorišnom klubu “Zeleno zvono”.

striplois0
Festival je počeo otvaranjem izložbe „Pet godina Stripolisa“ sa radovima svih autora koji su svoje stripove objavili u časopisu „Stripolis“. Prisustvovalo je oko pedesetak sugrađana koji su uživali u crtežima, prelistavali izložene radove i polemisali oko kvaliteta stripova i originalnosti njihovih junaka.

stripolis

stripolis1

Fordomanija

stripolis2

Najveću pažnju privukli su kostimirani junaci “Ratova zvezda” koji su obradovali kako mališane, tako i sve prisutne.

stripolis3
Branko Đukić, urednik časopisa “Stripolis” i jedan od idejnih tvoraca festivala, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su se u Zrenjaninu okupile različite generacije, njegovi đaci, kolege i oni od kojih je i sam učio.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Mnogo volim da dolazim u Zrenjanin, u ovo „najspecijalnije“ mesto u kom ne samo da se kolege stripadžije druže, već ima i puno „civila“ rekao je Bojan M. Đukić, strip autor i teoretičar stripa iz Beograda aludirajući na ljubitelje strip crtanja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh