I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Otvaranje izložbe „Mala škola prirode“ u Narodnom muzeju

Izložba „Mala škola prirode“ Zrenjaninske grupe NPN (nastavnika prirodnih nauka) biće otvorena 8. oktobra u 18 časova u delu izložbenog salona Narodnog muzeja Zrenjanin.

Udruženje Zrenjaninska grupa NPN postoji od 2002. godine. Osnovano je sa ciljem popularizovanja multidisciplinarnosti u prirodnim naukama. Bavi se usmeravnjem mladih da posmatraju svoje okruženje (prirodno i društveno) kao celinu za koju su odgovorni, da razvijaju istraživački duh i socijalne kompetencije. Takođe se bavi i podrškom nastavnicima koji se na ovaj način bave obrazovanjem i vaspitanjem.

U okviru udruženja, od 2015. godine, realizuje se projekat „Mala škola biljaka“ koji okuplja nastavnike i učenike zrenjaninskih osnovnih škola. Cilj je da se deca i odrasli upoznaju sa biljnim vrstama koje ih okružuju. Projekte je podržao Grad Zrenjanin. Godine 2016, realizovan je i projekat „Mala škola prirode – Pomozimo da prežive“ koji je podržala Trag fondacija. Cilj ovog projekta bio je da se ukaže na problem smanjenja brojnosti i značaj insekata oprašivača, ptica pevačica, sova i slepih miševa, kako u ruralnom i poljoprivrednom području tako i u urbanim sredinama.

PerSu marketi

Izložba predstavlja prikaz fotografija aktivnosti, produkata i obrazovnog materijala koji su nastali tokom realizacije projekata „Mala škola biljaka“ i „Mala škola prirode – Pomozimo da prežive“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U okviru izložbe u petak, 12. oktobra 2018. godine, u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održano predavanje “O lekovitim i invazivnim biljnim vrstama”.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh