I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Otvaranje izložbe fotografija „Tranzicija“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu 15. avgusta 2012. godine u 19 časova biće otvorena izložba fotografija pod nazivom “Tranzicija” autora Slobodana Miškovića.

S obzirom da autor fotografija trenutno živi i radi u Bugarskoj ova izložba pokazuje posledice tranzicije i lošeg vođenja privrede u toj zemlji a koje nažalost nisu zaobišle ni Srbiju. Projekat „Kremikovci – Jedna priča“,koji je u Srbiji predstavljen pod nazivom „Tranzicija“, predstavlja izuzetno loše stanje metalurškog kombinata u okolini Sofije, nekoliko dana pre nego što je prodat a kasnije i uništen. Na fotografijama se mogu videtineverovatne razmere ovog kompleksa, najvećeg u Bugarskoj, koji je urušavajući se tokom godina, potpuno opustošio. Kompleks je proizvodio 1/5 BNP Bugarske, zapošljavao je preko 42.356 ljudi i stvorio 45 novih zanimanja, proizvodi kombinata su osvojili brojne nagrade i našli su put u preko 12 zemalja sveta. Kombinat na fotografijama izgleda tužno i zapušteno predstavljajući na neki način simboličan odraz lošeg stanja u privredi zemlje u kojoj se nalazi.

Izložba će biti otvorena do 24. avgusta 2012. godine.

Biografija:

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Slobodan Mišković je rođen u Zrenjaninu 1984. godine. Poslednjih 5 godina živi i radi u Sofiji, Bugarska. Više od 10 godina fotografiše, prvo kao hobi a posle i profesionalno. Ima objavljene fotografije u velikom broju štampanih i digitalnih medija, reklamama, brošurama i katalozima. Kroz svoje fotografije nastoji da prenese atmosferu mesta i događaja koje fotografiše tako da svaka fotografija nosi svoju priču.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh