I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Gradska Narodna Biblioteka

Otpočela „Pesnička štafeta 2012“

Tradicionalna „Pesnička štafeta“, trideset osma do sada, otpočela je danas u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“. Gostujuća pesnikinja ovogodišnje manifestacije namenjene učenicima nižih i viših razreda osnovnih škola, Jasminka Petrović, godinama važi za najpriznatijeg stvaraoca za decu i mlade u Srbiji. Učešće u štafeti prijavilo je pedeset sedam osnovnih škola Srednjeg Banata, a pored osnovnih škola sa područja grada Zrenjanina, učestvuju i škole iz opština Žitište, Sečanj, Nova Crnja, Bečej i Titel.

„Učenicima je omogućeno da upoznaju reprezentativne savremene stvaraoce književnosti za decu i mlade i da im predstave svoje stihove. Pored literarnog, njima je omogućeno da prikažu i svoje likovno, folklorno i drugo stvaralaštvo.
Kroz saradnju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ sa šest opština Srednjeg Banata promoviše se takođe i multikulturalnost i uvažavanje različitosti.
Važnost ove manifestacije danas je možda i veća no što je pre bila” – pojasnili organizatori manifestacije smisao održavanja te manifestacije.

Od prve „Pesničke štafete“ koja je održana 1975. godine u kontinuitetu, gostujući pesnici manifestacije su bili najbolji pesnici za decu među kojima Desanka Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Vesna Aleksić, Mošo Odalović, Raša Popov, Duško Trifunović, Dragan Lukić, Pero Zubac, Igor Kolarov, Dejan Aleksić, Branko Stevanović i mnogi drugi.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ je povodom ovogodišnje manifestacije objavila roman Jasminke Petrović „Bezobrazne note i nevaljale ajkule“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Jasminka Petrović rođena je 1960. godine u Beogradu. Studirala je španski jezik i književnost. Bavila se marketingom i novinarstvom. Bila je urednik dečje emisije na radiju i pisala je za mnoge dečje časopise. Učestvovala je u različitim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo a ističe se njen uređivački talenat u časopisu National Geographic Junior.Napisala je jedanaest knjiga za decu koje su prevedene na mnoge strane jezike. Dobila je nekoliko nagrada.

Velika završna svečanost „Pesničke štafete“ biće održana 5. aprila u 11 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh