I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Osnovci kroz strip pokazali umeće i kreativnost

Radionica za učenike osnovnih škola  “Oživljavam slike rečima” održana je u okviru izložbe posvećene stripu u Galeriji ALUZ-a.

Deveta umetnost izvor je zabave za sve generacije. Međutim strip nije samo zabava, to je pre svega umetnost, prvenstveno likovna, ali ne može se zanemariti ni spisateljska umetnička crta. To je prepoznala Bojana Petronijević, profesorka srpskog jezika i književnosti, koja je osmislila radionicu za osnovce u kojoj će kroz igru učiti.

– Cilj radionice je da pomoću kreativnih zadataka i kroz igru dođemo do zaključka šta je to strip. Da li je teško postići jedinstvo reči, slike, boje, konteksta? Svaka slika se može opisati rečima, a da li je moguće uvek reči pretočiti u sliku.
Radionica je izvedena na Međunarodnom festivalu slikovnica ,,Čigra“ 27. septembra u Požegi, kaže Bojana Petronijević.

Fordomanija

Radionica je održana u galeriji ALUZ-a (Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina) u okviru izložbe posvećene stripu.
Učestvovali su učenici VI3 I VI4 odeljenja OŠ “Petar Petrović Njegoš” zajedno sa svojom razrednom, odnosno nastavnicom matematike Jovanom Popov koja je izrazila zadovoljstvo zbog ovakvih vannastavnih obrazovnih sadržaja za osnovce.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Njegoševi šestaci su u druženju i učenju kroz igru toliko uživali da je umesto predviđenih 60, radionica potrajala 90 minuta.
-Narodni muzej Zrenjanin pružio je tehničku podršku u realizaciji radionice i veoma nam je drago da smo ovim putem načinili još jednu sponu u saradnji Narodnog muzeja Zrenjanin, OŠ “Petar Petrović Njegoš”, kao i da smo ostvarili saradnju sa profesorkom Bojanom Petronijević, kaže Duška Kolarov iz Narodnog muzeja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh