I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Omladinski mešoviti hor MŠ „Josif Marinković“ osvojio prvu nagradu na Republičkom takmičenju (VIDEO)

Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije organizuje takmičenje najvišeg ranga  Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije .

Omladinski mešoviti hor muzičke škole Josif Marinković nastupio je u subotu 24.marta u kategoriji 2c – kamerni mešoviti horovi u Dečijem kulturnom centru  i osvojio I1 nagradu sa 95,17 bodova.

– Veoma sam zadovoljna našim nastupom na takmičenju i osvojenom nagradom. Iza toga stoji veliki zajednički trud i rad pevača jer nije lako već u martu imati spreman celokupan program. Žiri, u sastavu: Nemanja Savić (BIH), Jelena Susnick (Slovenija) i Sašo Tatarčevski (Makedonija) ocenio je naš nastup najvišom nagradom i pozitivnim kritikama – izjavila je Zorica Kozlovački, dirigent hora.

I Taxi Zrenjanin

Hor je u skladu sa propozicijama takmičenja izveo četiri kompozicije. Epohu renesanse predstavljena je kompozicijom Thomasa Tallisa “If Ye Love Me”, a od domaćih autora izvedena je Mokranjčevu II rukovet. U slobodnom izboru izvedene su kompozicije Ola Gjeilo “The Ground” i Jake Runestad “Nyon, Nyon”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

–  Svaka kompozicija ja bila na svoj način izazovna za izvođenje kako stilski tako i vokalno tehnički. Posebne pohvale zaslužili su učenici Milan Slijepčević koji je bio klavirski saradnik hora u kompoziciji “The Ground” i Vladimir Jakšić kao solo bariton u II rukoveti. Takmičenje još uvek traje i učenici naše škole nastupaju u disciplinama solisti i dua i osvajaju vredne nagrade.
Ovo takmičenje je ujedno bila i prilika da sretnemo i čujemo ostale horove muzičkih škola i svima upućujemo čestitke na uspešnim nastupima i nagradama. Mi smo i ovom nagradom potvrdili uspešnu reputaciju koju se trudimo već godinama da održimo i vrlo smo motivisani da nastupimo na još nekim takmičenjima koja planiramo ove godine, i donesemo našoj školi i gradu još vrednih nagrada. Naši sugrađani imaće priliku da čuju naš program na predstojećim koncertima škole i na Festivalu “Slobodan Bursać” – dodala je gospođa Kozlovački.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh