I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba „Omaž starim majstorima“ dostupna publici do 8. marta

U salonu Savremene galerije sinoć je otvorena izložba slika Zorana Vukajlovića – “Omaž starim majstorima”.

Publici su se obratili voditelj Miloš Maksimović, autor Zoran Vukajlović, direktor Savremene galerije Dušan Radišić i kustoskinja Sunčica Lambić Fenjčev.

Ciklus slika „Omaž starim majstorima“ predstavlјa, po oceni kritike, najzreliju seriju radova Zorana Vukajlovića. Najvrednija umetnička dela svetske istorije umetnosti služe Vukajloviću kao polazište za njegove radove, čije kompletne šeme ili detalјe umetnik motivski menja ili prilagođeva sopstvenoj umetničkoj vizuri u kojem su konstante ironija i apsurd. Po rečima Ljubice Jelisavac Katić „Kao ikonografski prosede Zorana Vukajlovića, koji odgovara njegovom opusu u celini, ističe se svet arlekinovske pojavnosti, kao okidač dinamike, vizuelna atrakcija i istovremeno snažna simbolička poluga lakrdije i paradoksa kao opšteg mesta, koji se, međutim, savremeniku čini najaktuelnijim upravo u vremenu u kojem živi“.

Fordomanija

Zoran Vukajlović rođen je 1960. godine u Čačku. Studirao je u Minhenu i Beču, gde je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti 1986. godine. Usavršavao se na Cite des Internationale u Parizu 1998. godine. Jedan je od osnivača udruženja „Saga“ sa sedištem u Čačku. Od 1998. godine član je Akademije umetnika Centralne Evrope sa sedištem u Parizu. Izlagao je na velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu od 2004. godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na otvaranju je nastupio plesni klub Art of Dance.

Izložba „Omaž starim majstorima“ biće otvorena do 8. marta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh