I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba „Omaž starim majstorima“ dostupna publici do 8. marta

i love zrenjanin tv

U salonu Savremene galerije sinoć je otvorena izložba slika Zorana Vukajlovića – “Omaž starim majstorima”.

Publici su se obratili voditelj Miloš Maksimović, autor Zoran Vukajlović, direktor Savremene galerije Dušan Radišić i kustoskinja Sunčica Lambić Fenjčev.

Ciklus slika „Omaž starim majstorima“ predstavlјa, po oceni kritike, najzreliju seriju radova Zorana Vukajlovića. Najvrednija umetnička dela svetske istorije umetnosti služe Vukajloviću kao polazište za njegove radove, čije kompletne šeme ili detalјe umetnik motivski menja ili prilagođeva sopstvenoj umetničkoj vizuri u kojem su konstante ironija i apsurd. Po rečima Ljubice Jelisavac Katić „Kao ikonografski prosede Zorana Vukajlovića, koji odgovara njegovom opusu u celini, ističe se svet arlekinovske pojavnosti, kao okidač dinamike, vizuelna atrakcija i istovremeno snažna simbolička poluga lakrdije i paradoksa kao opšteg mesta, koji se, međutim, savremeniku čini najaktuelnijim upravo u vremenu u kojem živi“.

PerSu marketi

Zoran Vukajlović rođen je 1960. godine u Čačku. Studirao je u Minhenu i Beču, gde je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti 1986. godine. Usavršavao se na Cite des Internationale u Parizu 1998. godine. Jedan je od osnivača udruženja „Saga“ sa sedištem u Čačku. Od 1998. godine član je Akademije umetnika Centralne Evrope sa sedištem u Parizu. Izlagao je na velikom broju samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu od 2004. godine.

Na otvaranju je nastupio plesni klub Art of Dance.

Izložba „Omaž starim majstorima“ biće otvorena do 8. marta.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh