I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Oduševljena publika odbila da napusti pozorište (FOTO, VIDEO)

Veče posvećeno Rusiji i ruskoj kulturi pod nazivom „O Rusiji s ljubavlju“ održano je u prepunoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Poetski, recitatorski, muzički i plesni program osmislili su đaci Zrenjaninske Gimnazije uz podršku profesorke ruskog jezika Irine Ubović i pomoć profesorke u penziji Verice Karanović kao i profesora Rakite koji je brinuo o koreografiji.

– Ideja o večeri ruske kulture postojala je odavno. U realizaciji ovog programa koji je pripreman gotovo 6 meseci, učestvovalo je 40-tak đaka, na dobrovoljnoj bazi koji su uložili veliki trud i svoje vreme da na kraju uobliče program koji je oduševio publiku. Štaviše na kraju programa i posle nekoliko biseva publika je i dalje aplaudirala i stajala na svom mestu ne želeći da se ovo divno veče okonča – kaže profesorka Irina Ubović.

Fordomanija

– Mogu da kažem da su učesnici programa na kraju bili najtužniji jer se završio zapravo jedan predivan period probanja i pripremanja priredbe. Sve što smo radili nismo shvatali kao obavezu, već kao druženje i međusobno pomaganje da bismo stvorili nešto predivno. Zaista nas je držala neka pozitivna energija tokom celog ovog perioda uključujući i raspuste tokom kojih smo se takođe rado okupljali i pripremali se – kaže Dragan Kosović jedan od učesnika programa, dodajući da je priredba imala i drugo poluvreme u Zrenjaninskoj Gimnaziji gde su učenici pevali za svoju dušu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Priredbi su osim predstavnika pokrajinske vlasti, lokalnih institucija, uprave i preduzeća prisustvovali i ataše za kulturu ruske ambasade Mihail Silancev, zamenik direktora Ruskog doma Vasili Galaktionov i direktor ruske škole pri ambasadi gospodin Seljik.

Zrenjaninska Gimnazija sa 200 đaka koji uče ruski jezik, što predstavlja 20% učenika cele škole je škola sa najvećim brojem učenika u Srbiji koji uče ovaj jezik.

Taj broj bi sigurno bio i veći kada bi se đacima taj jezik ponudio na nekom nižem stepenu obrazovanja jer se ruski jezik ne uči ni u jednoj od zrenjaninskih osnovnih škola. Želje i potrebe za tim jezikom svakako postoje i sve su veće kako zbog kontakata naših preduzeća sa preduzećima u Rusiji tako i zbog dolaska ruskih kompanija u Srbiju. Uz znanje ruskog te engleskog ili nemačkog svakako je mnogo lakše pronaći zaposlenje u stranim kompanijama.

foto i video: Foto studio Stanojević Zrenjanin 023 515959

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh