I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Održan jubilarni koncert Gradskog duvačkog orkestra

Velikim, jubilarnim koncertom u velikoj sali Kulturnog centra, Gradski duvački orkestar Zrenjanina proslavio je sinoć 40 godina postojanja.

Na repertoaru su bila dela Bramsa, Dvoržaka, Geršvina i grupe Abba.

koncert_gradski_duvacki_orkestar2

Koncertu su prisustvovali predstavnici duvačkih orkestara iz zemlje i inostranstva, sa kojima zrenjaninski sastav ima dugogodišnju saradnju. Svoje mesto u Kulturnom centru sinoć zauzeli su Predstavnici Reprezentativnog orkestra garde Vojske Srbije, Policijskog orkestra Srbije, Beogradskog duvačkog orkestra i Gradskih duvačkih orkestara iz Subotice, Pančeva i Kupusina kao i Gradskih duvačkih orkestara iz Makoa, Morahaloma i Dunaujvarosa i duvački orkestri iz Grime i Berlina u Nemačkoj.

I Taxi Zrenjanin

– Drago mi je što su se na večerašnjem nastupu okupili nekadašnji članovi orkestra i što smo, uz našeg osnivača prof. Tapai Vendela muzicirali svi zajedno, izjavio je nakon koncerta, dirigent, Branislav Gagić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

koncert_gradski_duvacki_orkestar

Gagić se u ime zrenjaninskog orkestra zahvalio dr Jožefu Čikoti, potpredsedniku Svetske asocijacije duvačkih orkestara WASBE, na uručenom priznanju.

Koncertom su dirigovali Tapai Vandela, Branislav Gagić i Slobodan Ćirić. Solisti su bili Vesna vučurević-flauta, Mezei Zoltan-harmonika i Vladimir Stojković-šoljica.

foto: B&G photo

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh