I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Predstava u atrijumu Muzeja: „O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?“

U atrijumu zrenjaninskog Narodnog muzeja u petak, 25. septembra, biće izvedena gostujuća predstava „O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?“. Reč je o gostujućoj predstavi Teleport teatra, a koja je nastala u vreme pandemije.

U saradanji sa Fondacijom Jelene Šantić i The Balkan Trust for Democracy, u delo je sprovedena predstava „O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?“.
Predstava obuhvata još jednu od mnogih traumatičnih priča poslednje decenije prošlog veka. Ipak, koliko god ta decenija bila poslednja i taj vek prošli, čini se da živimo živote obuhvaćene produženom rukom davno prošlog vremena. Da li je onda istina statična ili se za istinom može samo tragati? I da li se uopšte sve, ako ne i apsolutno sve istine mogu dosegnuti i rešiti mukotrpan trud čoveka da organizuje i poboljša svoj i život svoje zajednice? Funkcija istine, naročito u posleratnoj stvarnosti, treba biti saznajna i pedagoška, ali sa jasnim sećanjem na svaki segment ljudskosti i čovečnosti. Mi smo ovde da bi ispitali istinu.

Tekst: Divna Stojanov
Igraju: Uroš Mladenović i Isidora Vlček
Autorski tim: Ognjen Delčev i Petar Spasić
Muzika: Danica Cimbal i Nemanja Tasić
Foto: Milica Šolajić Popović
Teleport teatar, 2020.

I Taxi Zrenjanin

Početak predstave je u 20 časova. Karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ po ceni od 300 dinara. Broj mesta je 70.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh