I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Nušićeva predstava „Optimalan broj“ – ulaz besplatan

Pozorišna komedija „Nušićev optimalan broj“ rađena u koprodukciji Scene Maska Šabac, Gradskog pozorišta Trebinje i Pozorišta Male stvari, a po tekstu i režiji prvaka šabačkog pozorišta Ivana Tomaševića, biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 25. aprila u 20 časova.

U predstavi igraju Aneta Tomašević, Željko Milošević i Ivan Tomašević.

optimalan-broj

Skoro da nema pozorišta u regionu koje nije imalo na svom repertoaru neko od Nušićevih dela – našeg neprevaziđenog komičara. Postoji tvrdnja da je „Nušić pisac za sva vremena i da je uvek aktualan“ pisca komedije i glumce je navelo da se zapitaju: da li je Nušić, zaista pisac za sva vremena ili smo mi ostali isti za sva vremena?!?……Kao da nismo ništa naučili, ostali smo isti, sa istim manama od vremena Nušića pa sve do danas.

PerSu marketi

-Polazeći od ove pretpostavke, došli smo na ideju da Nušića i njegove likove ‘dovedemo’ u današnje vreme. Danas kada se svi deklarativno zalažu za prava svih živih bića: ljudi, životinja, biljaka… hteli smo da vidimo kako bi se Nušić danas izborio sa narušenim pravima svojih likova: Agatona i Sarke iz Ožalošćene porodice, Gospa Mice iz Vlasti, Jerotija iz Sumnjivog lica, Živke ministarke iz Gospođe ministarke … i kako bi ti likovi danas imali povratno dejstvo na svog tvorca Branislava Nušića. Na početku ove komedije, Nušića zatičemo pred nervnim slomom. Pisac ne zna više kako da se izbori sa zahtevima svojih likova koji ga danonoćno opsedaju zahtevajući da ih drukčije prikaže u svojim delima. Nušić, kao što je to danas moderno, traži pomoć psihijatra, ali se ispostavlja da je ovaj luđi od svih njegovih likova, jer je i vreme u kome živimo verovatno luđe od onog Nušićevog vremena. U komediji “Optimalan broj”, poigravamo se žanrovima i situacijama stalno navodeći publiku na smeh. Ali čim se malo dublje začeprka, mogu se otkriti poruke i komentari naše današnjice sa svim tipovima karaktera koje danas srećemo kod predstavnika institucija pa sve do onih “malih” na prvi pogled, beznačajnih ljudi. Baš kao kod Nušića, naveli su tvorci predstave.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh