I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Novi roman za decu Uglješe Šajtinca na 62. Međunarodnom sajmu knjiga

Uglješa Šajtinac, dobitnik Evropske nagrade za književnost, na aktuelnom 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstaviće svoj novi roman za decu “Banda neželjenih ljubimaca“.

Na štandu izdavačke kuće „Pčelica“ kažu da ovaj roman predstavlja neobičnu i po svim kriterijumima jedinstvenu pojavu u srpskoj književnosti za decu.

-Ovim romanom Šajtinac “potvrđuje da je originalan stvaralac koji zna da iznenadi, šokira, rastuži i produhovi”. Roman “Banda neželjenih ljubimaca” je alegorija borbe za život, koji i pored patnje, stradanja i drugih teškoća, pobeđuje i nastavlja se. Nakon nepoznate katastrofe u kojoj je čovek kao vrsta nestao, grupa ljubimaca se našla prepuštena sama sebi. Naviknute da drugi brinu o njima, životinje su dobile priliku za slobodu, ali i odgovornost za sopstveni život, navodi se u obrazloženju novog Šajtinčevog dela.

PerSu marketi

Priča je, kako sam autor kaže, strašna, ali upravo takav je i život – strašan i nepredvidiv.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pre prvog predstavljanja u Srbiji, Šajtinac je ovo delo premijerno predstavio na nedavno održanom Sajmu knjiga u Frankfurtu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh