I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Biblioteka osnovala dva nova čitalačka kutka u gradu

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ osnovala je ove nedelje dva nova čitalačka kutka koja se nalaze van zgrade biblioteke, sa idejom promovisanja čitalačkih navika kako dece i mladih, tako i odraslih.

Tako je deo knjižnog fonda koji čine knjige iz izdavačke produkcije gradske biblioteke od nedavno dostupan u Bibliotečkom kutku Specijalističke pedijatrijske ordinacije dr Tomislava Stevanovića, i svako dete i roditelj moći će da, po preporuci lekara, pozajme knjigu.

Drugi bibliotečki kutak nalazi se u Školici sporta Čigra, kao Bibliotečki kutak Čigrine školice, sa idejom da deca pozajmljuju knjige, kao i da jednom mesečno treneri, bibliotekari i deca čitaju zajedno.

Fordomanija

-Na ovaj način, uz čitanje, promovišu se zdrave životne navike i sport, kao važni razvojni činioci u životu svakog deteta. Kvalitetno provedeno vreme uz knjigu osnovna je ideja novootvorenih bibliotečkih kutaka, a želja Gradske narodne biblioteke jeste da se ova inicijativa proširi i na veći broj javnih prostora u Zrenjaninu, kažu u GNB „Žarko Zrenjanin“ dodajući da veruju da će se nova ideja dopasti i deci i njihovim roditeljima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Knjige se mogu pozajmiti i u ordinaciji dr Tomislava Stevanovića

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh