I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Nova predstava u pozorištu „Zec, kornjača i kompanija“

Na lutkarskoj sceni zrenjaninskog pozorišta u narednoj nedelji biće izvedena predstava „Zec, kornjača i kompanija“ kao prva premijera u ovoj godini.

Članovi tima koji je učestvovao u realizaciji govorili su danas o sadržaju i specifičnosti nove predstave za najmlađe sugrađane.

zec-kornjaca

Reditelj predstave je Dragoslav Todorović Šilja publici poznat po predstvama Car bumbar, Veliki dobroćudni džin, Korak po korak i mnogim drugim.

Fordomanija

– Ova predstava je zahtevna i komplikovana u animatorsko tehničkom pogledu. Svi glumci koji igraju imaju svoje uloge, ali u drugim trenucima rade i pomoćne animacije. Predstava prolazi kroz različite žanrove i stilove scenske umetnosti kako opere, tako pozorišta i filma, rekao je Todorović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tekst za predstavu zasnovan je na četiri različite basne i čini se da će to biti jedan od najuzbudljivijih detalja za publiku.

– Ovaj put imamo izuzetnu predstavu, jer nije uobičajno da basna bude podložak za nešto što će se raditi u pozorištu. Nama je interesantno da napravimo predstavu koja ima edukativne momente, a da opet negde bude zanimljiva deci. Danas to nije lako jer sve što se oslanja na školsko gradivo deci biva pomalo dosadno. Nadam se da smo uspeli da prevaziđemo to, rekla je Tatjana Paskaš, rukovodilac Lutkarske scene.

pozorište

Danilo Mihnjević u ovoj predstavi je i glumac animator, ali i asistent reditelja.

– U poslednje vreme se vrlo retko pojavljuju prestave koje su bazirane direktno na lutkarstvu, a  ovo je čisto lutkarska predstava i to je jedna od velikih prednosti jer sa njom možemo da konkurišemo na više različitih festivala. Mlađa publika mlađe može bolje da reaguje, vraćamo se na rad sa lutkama, rekao je glumac.

Predstava „Zec, kornjača i kompanija“ biće premijerno izvedena u četvrtak 19. februara u 19 sati, a već u subotu  mališani mogu očekivati prvu reprizu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh