I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Norveški „Trondhajm Junior Soloists“ oduševio Zrenjanince

Norveški gudački orkestar  „Trondhajm Junior Soloists“ održao je juče koncert u prepunoj Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

Koncert su otvorili učenici Muzičke škole „Josif Marinković“, nakon čega su nastupili gosti iz Norveške izvodeći jednu od Bahovih kompozicija. Kako bi se približili srpskoj publici, „Trondhajm junior soloists“ pripremili su „Srpsko kolo“, a solista ovog nastupa bila je Nella Pejin, talentovana devojka iz Norveške čiji su roditelji iz Srbije.

trondheim

Vođa orkestra, Sigmund Tvete Vik izajavio je da je prvi put u Zrenjaninu i Srbiji,  i da je bilo fantastično svirati u ambijentu Barokne sale koja po njegovom mišljenju ima odlične akustičke mogućnosti za gudačke instrumente. Tvete Vik je dodao i da im je upriličeno lepo druženje sa učenicima Muzičke škole, te da je vreme provedeno u našem gradu bilo izuzetno kvalitetno.

I Taxi Zrenjanin

trondheim 2

U organizaciji koncerta potpisuje se „Tutti Srbija“ koja je Norvežanima napravila raznovrstan program između koncerata da bi upoznali Beograd i Vojvodinu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nakon nastupa u Zrenjaninu, norveški gudači pokazaće svoj sjajan muzički talenat u Sremskim Karlovcima, a zatim i u Staroj Pazovi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh