I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Noć muzeja u zrenjaninskom Muzeju (PROGRAM)

Manifestacija „Muzeji za 10“ biće održana u periodu od 9. do 15. novembra. Evropska noć muzeja biće obeležena u subotu, 14. novembra.

Program Narodnog muzeja Zrenjanin tokom manifestacije sadrži pet izložbi, pristup Stalnoj postavci i projekciju filma „Ruža Šulman“. U Salonu će biti postavljena aktuelna izložba „Smrt fašizmu!“ kao i kamerna izložba „Tito plakat – štampana akcija“, u Holu izložba radova dečje radionice „Moj grad, lep kao slika!“, Mali salon prikazuje izložbu „Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“, a na drugom spratu Muzeja biće kamerna postavka „Upoznajte primate“. Stalna postavka takođe je otvorena za posetioce. Film „Ruža Šulman“ biće prikazan u Noći muzeja u subotu 14. novembra u 19 časova u Salonu NMZ.

-Kako bi se publika uključila u naše aktivnosti, organizatori manifestacije Muzeji za 10 pokreću akciju „Predstavi svoj muzej”, kojom posetioce pozivamo da u formi kratkog video klipa od najviše tri minuta predstave svoj omiljeni lokalni muzej. Klipove će i publika i organizatori  postaviti na društvenim mrežama, a najkreativniji će biti nagrađeni. Posetioci prilikom postavljanja materijala treba da stave sledeće haštagove: #Muzejiza10 #ICOMSerbia #muzejzr #muzejzrenjanin, kažu u Muzeju.

PerSu marketi

Tokom trajanja manifestacije radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin biće uobičajeno: izložbeni saloni će biti otvoreni 9 do 19. 30 (sa pauzom 13.30 do 14 časova), a stalna postavka radiće 8.30 do 19 časova. U sredu 11. novembra kada se obeležava Dan primirja Muzej neće raditi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U Noći  muzeja, u subotu 14. novembra radno vreme je  od 17 do 21 čas.

Ulaz je besplatan.

 

Evropska noć muzeja uz sadržaje u Narodnom muzeju, obuhvatiće i programe Savremene galerije, Narodnog pozorišta, Kulturnog centra, kao i udruženja Veliko srce u Lazarevu. Svi sadržaji biće realizovani u subotu 14. novembra od 17 do 21 čas. Ulaz je besplatan.

Programi su koncipirani u skladu sa obavezama i preporukama povodom aktuelne epidemiološke situacije. Broj posetilaca koji istovremeno mogu boraviti u prostoru  je ograničen. Publika je u obavezi da nosi masku i održava međusobno rastojanje.

Otkup gvožđa
Kremanska voda
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh