I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Nezavisni sindikat radnika u kulturi dobio kancelariju

U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je kancelarija Nezavisnog sindikata radnika u kulturi, Vojvodina.

– Smisao kancelarije jeste da se nastavi dosadašnji rad sindikata jer smo pokazali da smo odgovorni i prema članstvu i prema ostalim zaposlenima u kulturi. Do sada smo na neki način bili podstanari drugim sindikatima a od sada ćemo biti samostalni, bar što se kancelarija tiče, kaže Laslo Tot, predsednik Nezavisnog sindikata radnika u kulturi, Vojvodina. Tot je dodao i da će osim potreba članstva, vrata biti otvorena svima koji su zaposleni u institucijama orijentisanim na sferu kulture. Sindikat je zvanično registrovan marta 2010. godine a reprezentativnost je stekao jula prošle godine.

Pristalice ovog sindikata, kao najznačajnija polazišta izdvajaju izradu posebnog kolektivnog ugovora i uspešno izborenu punu cenu rada članstvu i zaposlenima u kulturi koja je utvrđena ali ne i ispoštovana od strane Ministarstva za kulturu. Dogovor je postignut sa Gradom zrenjaninom i zaostala isplata odvija se u 6 rata a izboreni su i putni troškovi.

I Taxi Zrenjanin

– Odavde će se servisirati i koordinirati i ostale sindikalne organizacije iz Sombora, Novog Sada, Subotice, Sremske Mitrovice i Bačke Palanke kao i onih koje su trenutno u fazi formiranja, saznajemo od Dragane Mihaljević, predsednice gradskog odbora tog sindikata. To je još jedan veliki korak u decentralizaciji kulture, ocenila je Mihaljević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh