I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Ne propustite izložbu „Vunaart – harmonična igra vunenih senki“

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin aktuelna je izložba „Vunaart– harmonična igra vunenih senki“ kojom su predstavljeni predmeti od pustovane vune Udruženja „Vunaart“ iz Zrenjanina.

Članovi udruženja izrađuju odevne i ukrasne predmete od pustovane vune, suvenire, igračke i proizvodi sapune po domaćoj recepturi. Bave se i izradom delova scenografije, kostima i rekvizita.

Vunaart 3

Cilj njihovog rada je zaštita, negovanje i obnavljanje tradicionalnih tehnika na novi, originalan i kreativan način. Izložba „Vunaart – harmonična igra vunenih senki“ odiše  estetskim kvalitetima i ukazuje na vrednosti  unikatnih predmeta nastalih tehnikom pustovanja vune.

I Taxi Zrenjanin

i1

i10

i5

i6

i7

i8

i9

Vunaart 4

– Udruženje je osnovano 2010. godine i danas broji osam članova, od kojih je četvoro aktivno, tri žene i jedan muškarac. Ovo je jedna praistorijska tehnika koja se danas ponovo javlja, ali nije jako komforna zbog svoje težine. Kada to kažem dala bih primer da je to kao da perete ručno veš svakog dana. Vrlo malo ljudi  se u Srbiji time bavi. Tržište za ovo postoji ali nije veliko, i to su uglavnom etnobazari. U poslednje dve godine uspeli smo da razvijemo poslovnu saradnju sa prodajnim galerijama na Zlatiboru i u Beogradu, pojasnila je za sve posetioce predsednica Udruženja Vunaart, Dušanka Đorđević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Postavka će biti izložena do 28. februara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh