I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Nastup „Boğaziçi Jazz Choir” iz Turske u Baroknoj sali

U okviru evropske turneje pod nazivom „Bridges of Roots”, u ponedeljak, 18. marta od 20 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu nastupiće hor „Boğaziçi Jazz Choir” iz Turske. 

Nastup članova hora u našem gradu  biće prvi od promotivnih koncerata koji najavljuju predstojeći šesti Horski Festival „Slobodan Bursaćˮ, koji će se održati od 31. maja do 3. juna u Zrenjaninu.

Organizatori koncerta su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina.

Ulaz je slobodan.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

„Boğaziçi Jazz Choir” je osnovao dirigent Masis Aram Gözbek 2011. godine, i poznat je kao pionirski poduhvat horske muzike u Turskoj. U horu peva 30 pevača koji izvode širok repertoar kompozicija od savremenih, do džez i tradicionalnih. Hor učestvuje na brojnim projektima u Turskoj i nastupa na značajnim događajima širom sveta. Uz brojne nagrade koje je osvojio, treba posebno izdvojiti prvo mesto u „Folklor” kategoriji i 13. mesto na ukupnom „INTERKULTUR” svetskom rangiranju 2012. godine, kao i to da je 2016. godine bio jedan od 10 horova koji su pozvani na prestižni „10. Evropski festival omladinskih horova, Bazel” u Švajcarskoj i prva i jedina grupa koja je tamo predstavljala Tursku.

Dirigent hora, Masis Aram Gözbek, osnivač je i umetnički direktor i Boğaziçi omladinskog hora i MAGMA horova, kao i predavač na Konzervatorijumu Univerziteta Haliç. Osvojio je brojne nagrade (pored ostalih „The Most Successful Young Person of 19. TOYP – Ten Outstanding Young Persons”, Turska, 2013.; „Young Conductor Special Award”, Internacionalno horsko takmičenje „Prof. Georgi Dimitrov” 2014. i dr.). Pozvan je da bude član žirija na 66. „Evropskom Muzičkom festivalu za mlade” 2018. (Neerpelt, Belgija), a vodi i brojne radionice i seminare o horskoj muzici u nekoliko škola i udruženja u različitim gradovima Turske i u inostranstvu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh