I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Narodni Muzej Zrenjanin

Narodni muzej : Osvrt na predhodnu godinu

Broj posetilaca i izložbe

Narodni muzej Zrenjanin je u 2011. godini realizovao 30 izložbi a broj posetilaca dostigao je broj od preko 45.000. Najposećenije izložbe u prethodnoj godini bile su: “Od Tihuane do Tetke Ane – rokenrol u Zrenjaninu 60-ih i 70-ih“, „Ćilimi iz zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin“, „Petar Lubarda – Heroika vizije“, „Branko Popović – slike“, Galerija “Helena”, Boško Ševo izložba angažovanih i ekoloških plakata “Save as/sačuvaj” i “Moje telo – tvoje delo (slike i crteži iz Likovne zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin)“.Takođe trebalo bi spomenuti i izložbe „Novi Pazar u likovnom opusu Ljubomira Ivanovića“, „Istorija Rusa u Velikom Bečkereku“, „Vidosava Kovačević (1889-1913): Slikarka osobenog poteza”, “Boško Petrović – slike“, „Penušava strast“, „Ptice grabljivice“ – VII međunarodna izložba fotografija, „Ustanak u severnom Banatu 1941.“ i „Osnovna škola Vuk Karadžić 1931-2011“.


10 projekata zrenjaninskog muzeja finansirano je od strane Ministarstva kulture

U aprilu 2011. godine Narodni muzej Zrenjanin posetio je ministar kulture Predrag Marković povodom uručenja rešenja o dodeljenim sredstvima a zrenjaninski muzej jedan je od najuspešnijih muzeja koji su učestvovali na konkursu za dodelu sredstava iz budžeta Republike Srbije u 2011. godini. Zrenjaninskom muzeju odobreno je čak 9 projekata iz oblasti kulturne baštine (zaštita starih i retkih knjiga, 2 video-prezentacije u okviru postojeć 3D postavke Prirodnjačkog odeljenja (mamut i diorama), izložbe „Moje telo-tvoje delo“ i „Ustanak u Severnom Banatu 1941.“, stalna postavka Odeljenja novije istorije, film Prirodnjačka baština srednjeg Banata, vodič-katalog stalne arheološke muzejske postavke i Stalna postavka u Sečnju). Takođe još jedan projekat je odobren od strane Ministarstva iz oblasti savremenog stvaralaštva – projekat posvećen deci pod nazivom “Uradi sam” (deca sama prave svoj muzejski vodič).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Gostovanje u Beogradu
Izložba „Majstori banatskog slikarstva od XVIII do XX veka (iz zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin)“ kojom je Narodni muzej Zrenjanin obeležio stogodišnjicu svoga postojanja bila je postavljena u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu u periodu od 30. avgusta do 1. oktobar 2011. godine.

Poljoprivredna postavka
U toku 2011. godine završena je papirologija i započeti su radovi u amfiteatru Narodnog muzeja Zrenjanin gde bi trebalo da se nalazi poljoprivredna postavka u okviru stalne postavke zrenjaninskog muzeja. Nadamo se da će radovi biti završeni i postavka biti otvorena u amfiteatru Narodnog muzeja u toku 2012. godine.

Ostale aktivnosti
Narodni muzej Zrenjanin je tokom 2011. godine nastavio svoju višegodišnju tradiciju organizovanja radionica, promocija, predavanje, projekcija i koncerata, takođe učestvovali
smo u Danima indijske kulture, Noći otvorenih ateljea, Noći istraživača, Korzo festu i Noći muzeja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh