I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Narodni muzej zabeležio više od 50.000 posetilaca

Narodni muzej Zrenjanin realizovao je uspešno 30 izložbi u 2012. Godini, a broj posetilaca na stalnoj postavci i tematskim izložbama premašio je 50.000.

Najposećenije  tri izložbe u 2012. godini u Salonu bile su „Tesla iz drugog ugla“ – 7.549 posetilaca (zajedno sa Noći muzeja preko 11.500),, „Grad biciklista – istorijski, etnološki i likovni aspekt bicikla u Subotici“ – 5.650 posetilaca i „Moje telo tvoje delo“ koje je videlo ukupno 4.483 posetioca. Najposećenije izložbe u Malom salonu bile su VIII međunarodna izložba fotografija „Carstvo gljiva“ – 1.170 posetilaca , „Ketuba – jevrejski bračni ugovor“ i Narodno graditeljstvo Rumuna u selima Srednjeg Banata.

Moje telo

Jedna od najposećenijih – izložbi „Moje telo, tvoje delo“

PerSu marketi

Grad biciklista 027

Izložba „Grad biciklista – istorijski, etnološki i likovni aspekt bicikla u Subotici“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Muzej je uspešno realizovao i učestvovao u projektima Noć Muzeja, Noć istraživača i Korzo fest.

Po pitanju planova u budućnosti, ova institucija kulture saopštila je da se započeti projekat poljoprivredne postavke nastavlja, i da je odlučeno da eksponati budu izloženi u depadansu u okviru Srednje poljoprivredne škole u Zrenjaninu.

gospodari-gline-039

Aktuelna izložba „Gospodari gline i žita“

Zrenjaninski muzej dobiće jednu od najbolje osposobljenih konzervatorsko-restauratorskih radionica u Vojvodini s obzirom da se četvoro zaposlenih u toj instituciji obučava za rad na zaštiti tekstila, drveta, keramike i metala u Centralnom institutu za konzervaciju.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh