I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Najava programa Kulturnog centra od 01. do 08. februara

Petak 01. i subota 02. februar
Promocija novog CD izdanja benda „Gipsy mafia“
U Kafe-Galeriji Kulturnog centra u 12 časova održaće se najava promocije novog CD izdanja zrenjaninskog Hip-hop benda „Gipsy Mafia“ pod nazivom Ciganska posla. U subotu, 02.februara u Kafe-Galeriji Kulturnog centra sa početkom u 22 časa biće održan promotivni koncert i muzičko predstavljanje CD izdanja. Nakon nastupa benda Gipsy Mafia, muziku će birati gost iz Pariza DJ Paul Laclair. Cena ulaznice je 100 dinara. Zrenjaninski Hip-Hop dvojac Gipsy Mafia otpočeo je da stvara muziku od 2006.godine. Dva brata, Skill i Budy O.G. rep muziku koriste kao sredstvo da izraze svoje stavove, da javnost upoznaju sa položajem Roma. Otvoreno govore o fašizmu i o svom odrastanju, druženju i okruženju. Iako ime benda Gipsy Mafia asocira na „gangstere“, za sebe kažu da su momci koji su svesni da život može da bude surov ali se uprkos svemu, trude da ostanu pozitivni.

Gipsy Mafia Zrenjanin

Utorak, 05. februar
Kultura vina – Merlo
U okviru serijala tribina „Kultura vina – poznavanje vina“, u maloj sali Kulturnog centra u 19 časova održaće se predavanje pod nazivom „Merlo“. Predavanje će obuhvatiti multimedijalnu prezentaciju u dva dela. Prvi deo biće posvećen priči o sorti vinove loze Merlo dok će se u drugom delu govoriti o istoimenom vinu. Moderator tribine je Šomođi Šandor, predsednik  Kluba vina a uvodničar i predavač je Bojan Ravić, somelijer. Tribinu organizuje Klub vina Zrenjanina u saradnji sa Kulturnim centrom.

Sreda, 06. februar
Film o Ivu Daneu
U organizaciji Društva Slovenaca „Planika“ u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra emitovaće se dokumentarni film o Ivu Daneu poznatom slovenačkom košarkašu i treneru.

PerSu marketi

Mjuzikl „Kočoperitis izvesne dame u pubertetu“
U velikoj sali Kulturnog centra u 20 časova biće odigran mjuzikl „Kočoperitis izvesne dame u pubertetu“ u izvođenju učenika srednje Muzičke škole „Isidor Bajić“ iz Novog Sada. Kako bi nam približila i objasnila svoje probleme, Aida – glavni lik odlučuje da izrežira predstavu. Kroz različite scene, ona nas pesmom, pričom i igrom vodi kroz svakodnevicu jedne tipične tinejdžerke. Ulaz je besplatan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kocoperitis

Sreda, 06. i 07.februar
Francuski filmski karavan – film „A ti, ko se tebi sviđa?“
U okviru Francuskog filmskog karavana pod nazivom „Doba sazrevanja“ u maloj Sali Kulturnog centra u 20 časova biće emitovan film „A ti, ko se tebi sviđa?“ Lole Doajon (2006.god, 90 min). Petnaestogodišnja Elodi odlučuje sa svojom prijateljicom darkerkom da izgubi nevinost. Ostalo im je još samo nedelju dana do kraja raspusta. One će se suočiti sa stvarnošću koju su drugačije zamišljale. Uporedo sa tim, Elodi otkriva da se prijateljstvo koje gaji sa svojim drugarom Vensanom može pretvoriti u zaljubljenost. Cilklus filmova organizovan je u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Beogradu. Ulaz je besplatan.

Petak, 08. februar
Muzička komedija „Tamo i nazad“
Urnebesna muzička komedija „Tamo i nazad“ po scenariju Stevana Koprivice i u režiji Juga Radivojevića odigraće se u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 8. februara u 20 časova. Muziku za predstavu je napisao Saša Milošević Mare. Nosioci glavnih likova u komediji su, glumci, Andrija Milošević i Marinko Madžgalj. Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra. Cena ulaznice je 500 dinara. Muzičare Mikija i Peđu zatičemo potpuno zbunjene u nedefinisanom prostoru. Ni živi ni mrtvi (na dnu reke gde im je sleteo automobil) odlučuju da pretresu svoje živote, da „očiste dušu“ ne bi li tako uspeli ili da se izbave ili konačno umru i reše misteriju „plavog svetla“. Kreće duhovita i satirična rekapitulacija njihovih života i situacija u kojima su bili. To su situacije prelomne za našu zemlju poslednjih tridesetak godina koje se prelamaju i kroz individualnu sudbinu glavnih junaka…

Tamo i nazad

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh