I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Gradska Narodna Biblioteka

Nagrada „Todor Manojlović“ Laslu Vegelu

Laslo Vegel I love ZrenjaninRomansijer, esejista, dramski pisac i pozorišni kritičar iz Novog Sada, Laslo Vegel, ovogodišnji je dobitnik nagrade za moderni umetnički senzibilitet „Todor Manojlović“, koju već dve decenije dodeljuju fond tog istaknutog umetnika i gradska biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu u saradnji sa Vladom Vojvodine.

O nagradi je odlučivao Upravni odbor u sastavu Vladislava Gordić Petković, Radovan Živankić, Predrag Miki Manojlović, Boško Milin, Vladimir Arsenijević, Mileta Prodanović i Aleksandar Zograf.

Prema rečima žirija, Vegel je „autor proze u trapericama“ i svojim umetničkim senzibilitetom oslikava moderan svet koji ga okružuje.

Laslo Vegel rođen je u Srbobranu 1941.godine. Bio je novinar i član redakcija više časopisa. Radio je kao dramaturg na Televiziji Novi Sad, koordinator novosadske kancelarije Fonda za otvoreno društvo, a od 2002. godine živi od književnog rada. Poznat je po brojnim delima napisanim na srpskom i mađarskom jeziku poput „Druga eksplozija“, „Abrahamov nož“, „Memoari makroa“, „Bezdomni esej“, „Ispisivanje vremena u međuvremenu“, „Berlinski tekstovi“ , „Judit“ i mnogi drugi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Književniku će nagrada biti uručena sledećeg meseca u Zrenjaninu, a kao i svi dosadašnji dobitnici, i Vegel će imati „obavezu“ da objavi knjigu u ediciji Feniks koju objavljuje Gradska biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh