I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Nagrada „Đura Jakšić“ pripala Matiji Bećkoviću

Nagrada „Đura Jakšić“ ove godine biće dodeljena Matiji Bećkoviću za knjigu „Kad budem još mlađi“, rekao je u Zrenjaninu predsednik žirija Selimir Radulović.

Žiri, u kome su bili i Vučina Šćekić i Zoran Đerić, odluku je doneo jednoglasno, a na konkurs Narodne biblioteke „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje za najbolju zbirku pesama na srpskom jeziku objavljenu u toku 2012. godine u Srbiji stigla se 44 knjige.

matija beckovic

Po mišljenu žirija, „Kad budem još mlađi“ Matije Bećkovića neminovno priziva u sećanju njegovu prethodnu knjigu „Kad budem mlađi“, u kojoj je patentiran „jedinstven pesnički postupak povratka u budućnost“.

PerSu marketi

Radulović je rekao da je žiri dodelivši nagradu Bećkoviću uradio pravu stvar zato što je on „pesnik koji je gotovo idealno zasenčio blistavi profil srpske duhovnosti i kulture“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Matija Bećković je pesnik koji je u ovom obezduhovljenom i obeznađenom vremenu vratio dostojanstvo poeziji i pesničkoj reči – rekao je Radulović.

Nagrada će biti uručena 7. juna u sklopu „Liparskih večeri – Đurinih dana“ u Srpskoj Crnji, rodnom mestu Đure Jakšića.

Izvor : Beta

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh