I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Na 6. Festivalu “Slobodan Bursać” ove godine i alternativno horsko stvaralaštvo

Na današnjoj konferenciji za medije u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, najavljeno je održavanje šestog po redu Horskog festivala „Slobodan Bursać“. Festival će se održati u periodu od 31. maja do 2. juna u Kulturnom centru Zrenjanin. Na konferenciji se pored organizatora i predstavnika grada, kao jednog od vodećih pokrovitelja, obratio i direktor festivala Vladimir Stojković.

Poseban akcenat je bio na najavi broja horova koji će nastupiti, na gostima iz inostranstva, kao i novinama u vidu interpretiranja alternativnog horskog stvaralaštva.

“ Na ovogodišnjem festivalu pratićemo nastupe 26 horova. Pored njih imamo 8 gostujućih, ot toga dva iz inostranstva, a šest iz Srbije. Festivalski program će obuhvatiti nastupe ženskih, muških i mešovitih horova. Dečiji horovi će nastupati i u okviru posebnog dela programa matinea. Izdvojio bih gostovanje  mešovitog hora “Gortinija” iz Makedonije, kao i gostovanje ženske vokalne skupine “Galina” iz Slovenije. Kada su u pitanju horovi iz Srbije, istakao bi hor  “Horuns” iz Novog Sada. Horom diriguje Bogdan Đaković, koji je lično poznavao Slobodana Bursaća, i veoma je kompetentan. Zanimljiv će biti i hor “Slavista”, koji su poštovaoci kulture Rusije, i takvu muziku imaju u svom repertoaru. Od dečijih horova imamo hor “Čuperak” iz Kikinde, koji pevaju rokenrol pesme. Posebnu novinu ove godine predstavlja nastup horova koji interpretiraju alternativno horsko stvaralaštvo. Očekuje nas nastup hora “Naša pjesma”iz Beograda, koji interpretira revolucionarne pesme, kao i nastup hora “Horkestar” iz Beograda, koji peva i svoje pesme, i ima jako dobru interakciju sa publikom. Pored ovih osam, svi ostali horovi su iz Zrenjanina, što sa velikim ponosom mogu istaći.” – naglasio je direktor festivala  Vladimir Stojković.

PerSu marketi

Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i “KulturKick Creative Productions”, dok su generalni pokrovitelji festivala Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, i Grad Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh