I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Muzičko zabavište Kolegijum vas poziva da se pridružite malim drugarima (VIDEO)

Muzička kreativna radionica, muzičko zabavište „Kolegijum“  radi u okviru muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu.

Nekoliko puta tokom nedelje u zgradi muzičke škole je veoma veselo, živahno i raspevano kada probe ima ova grupa od 50-oro dece uzrasta od 3 do 7 godina. U ovakvom obliku i pod ovim imenom zabavište postoji 3 godine mada rad sa decom na ovaj način postoji i duže od 15 godina. Sa decom radi profesorka Sanja Popović Santovac.

Cilj rada ovog zabavišta je podsticanje dece na različite oblike muzičkog izražavanja, razvijanja sluha, ritma i muzikalnosti kao i negovanje grupnog i solističkog muziciranja. U zabavištu se pored pevanja kao najlakšeg i najlepšeg oblika muzičkog izražavanja kod dece koriste i jednostavni Orfovi instrumenti kao i udaraljke različitog tipa. Na ovaj način razvija se jedinstveno, malo kreativno biće – moto je ove radionice sa decom.

I Taxi Zrenjanin

 

– Jedan od prvih nastupa u narednom periodu je festival „Uskršnje Jaje“ 15. aprila, potom 7 dana kasnije „Prolećno buđenje grada“, zatim 7. maja festival „Muzičkih škola Srbije“ gde ćemo nastupati na samom otvaranju, a imaćemo i značajan udeo u „Noći Muzeja“ 20. maja. Tada ćemo naime imati zajednički nastup sa horom „Gerontološkog kluba“ što mislimo da će biti veoma interesantan spoj.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posle toga nastupamo na „Baby Exit-u“ pa na festivalu „Slobodan Bursać“, „Zmajevim dečjim igrama“, „Korzo-festu“.  Centralni događaj za sve nas je godišnji koncert pod sloganom „Svi smo mi solisti“ kada svako dobija priliku da se iskaže.

–  U svakom slučaju čeka nas jedan bogat i raznovrstan program obaveza ali mislim da se deca pre svega odlično zabavljaju i uče tako da to oni i ne gledaju kao neku preterano tešku obavezu – kaže za naš portal  profesorka Sanja Popović Santovac.

Ovu priliku mali zabavištanci su iskoristili i da pozovu neke nove male drugare da im se pridruže i uživaju u zajedničkom pevanju. Štaviše za čitaoce ovog teksta pripremljen je i jedan besplatan vaučer za upis, a sve što je potrebno je prijaviti se na broj 069-374 1113 (profesorka Popović)

Jedna od muzičkih proba „Kolegijuma“ izgleda i zvuči upravo ovako.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh