I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Modernim interaktivnim vodičem do kulture VIDEO

Vodič kroz Savremenu galeriju Zrenjanin pozitivno je iznenadio sve sugrađane koji su u poslednjih mesec dana, od predstavljanja ovog uređaja, posetili izložbeni salon galerije.

vodic-savremena-galerija1

Po prvi put posetioci su se sreli sa zanimljivim interaktivnim vodičem koji pruža opsežne informacije o izložbama, umetnicima, kolonijama, umetninama u vlasništvu galerije, ali i važne podatke o Zrenjaninu koji će biti od velike koristi turistima.

vodic-savremena-galerija2

Vodič čine savremeni uređaj koji podseća na veliki tablet računar i interaktivni softver koji je kreiran tako da bude jednostavan za korišćenje svim generacijama.

PerSu marketi

– S obzirom da je u pitanju „tač“ aplikacija, građani treba da znaju da je jednostavna za korišćenje, i da praktično kroz nekoliko klikova mogu dobiti mnoštvo informacija. Važno je da ovde ne može ni da se pogreši niti bilo šta da se pokvari. Navigacija je vrlo pregledna i jednostavna, lako se dolazi do sadržaja i do fotografija izložbi i umetničkih dela. Vodio sam računa da softver bude prilagođen svim uzrasnim kategorijama, pa tako oni najmlađi i najstariji sugrađani mogu podesiti, odnosno uveličati tekst ukoliko žele da im informacije budu još preglednije, objasnio je programer Nikola Petrov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

vodic-savremena-galerija

Izradom softvera-interaktivnog vodiča ovaj mladi programer i asistent Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ dao je lični doprinos unapređenju kulturne ponude u gradu s obzirom da je ovaj projekat uradio potpuno volonterski.

– Ako građanima ovo bude koristilo na adekvatan način i ukoliko se ovim vodičem unapredi kulturni sadržaj u gradu, to će biti moja velika satisfakcija. Za mene je ovo bio izazov, priča Petrov.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh