I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Mladi umetnik Slavomir Kovački predstavio se prvom izložbom slika

U holu Kulturnog centra Zrenjanina otvorena je izložba radova mladog zrenjaninskog umetnika Slavomira Kovačkog simboličnog naziva „Izložba broj jedan“.

Kovački je učenik treće godine Srednje poljoprivredne škole, a  slikanjem i crtanjem bavi se 10 godina. Učesnik je raznovrsnih likovnih konkursa i kako navodi trudi se da ga što više ljudi zapazi, vidi njegove ideje, a samim tim i da ga posavetuju kako bi mogao da napreduje. Jedan od njegovih glavnih ciljeva je da upiše likovnu akademiju.

I Taxi Zrenjanin

O njegovom umetničkom radu kao i ljudskim osobinama njegovi prijatelji, poznanici i profesori imaju samo reči hvale.

– Budući da imam čast da sam od samog početka u toku sa njegovim umetničkim stvaralaštvom i razvojem, mogu reći da su njegova vrata u umetnost odškrinuta, a na nama kao gledaocima je da ga podržimo – kaže Ana Stanar profesorka likovne kulture.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U Slavomiru sam odmah zapazila njegovu umetničku crtu. On ima toliko lep i neobičan rukopis da ga možemo nazvati i krasnopisom – kaže Dragana Jovanović profesorka srpskog jezika.

Među zapaženim i značajnim nagradama Kovački ističe  osvojena treća mesta na Likovnom konkursu – tema „Portret“ 2015. i 2016. godine.  Pored umetničke strane ima i veoma naglašenu sportsku crtu  – trenira tekvondo.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh