I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Mladi talenti još jednom oduševili publiku mjuziklom Hersprej (VIDEO)

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ još jednom je izveden mjuzikl „Hersprej“.

Još jednom je publika ovacijama ispratila mlade muzičke talente kao i njihove starije kolege glumce. Mjuzikl „Hersprej“  je rađen po istoimenom filmu iz 1988. kao i mjuziklu iz 2007. godine, a nastao je u saradnji Muzičkog Euterpa studija, učenika Srednje muzičke škole „Josif Marinković” kao i sa glumcima Dramske i Lutkarske scene zrenjaninskog Narodnog pozorišta. 

– Hersprej je nastao iz želje da stvorimo jedan „teenage“ mjuzikl. Pozvala sam glumicu Sanju Radišić s kojom smo sarađivali na „Maloj sireni“ i koleginicu Martu Ronto. Ispočetka su to bili delići mjuzikla, dok nismo sebi rekle „Zašto to ne bi bio jedan pravi teenage mjuzikl“ – kaže Ana Aleksić Šajrer predsednica EUTERPA studija i profesorka solo pevanja.

I Taxi Zrenjanin

– Obožavam mjuzikle, posebno ovaj koji sam više puta i gledala. Kada sam još čula da ćemo raditi mjuzikl i da ću imati ulogu Trejsi mojoj sreći nije bilo kraja. Karakter same Trejsi jeste sličan mom, budući da ona više koristi srce nego glavu, tako da sam mogla da se pronađem u toj ulozi – kaže Marija Aleksić kojoj je poverena uiloga Trejsi Trnbald.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Đaci Muzičke škole „Josif Marinković“ zajedno sa svojim starijim kolegama iz pozorišta uz muzički talenat koji imamo prilike da vidimo i čujemo u mnogim prilikama odlično su se snašli i u dramskim ulogama kao i u plesnim koracima, pokretima i iskazivanju emocija. Zato su još jednom nagrađeni dugim aplauzim uz nekoliko izlazaka na bis.

Uloge: Marija Aleksić kao Trejsi Trnbald, Lara Malenić kao Peni Lu Pinglton, Luka Števin kao Link Larkin, Đorđe Damjan kao Korni Kolins, Bojana Đurić kao Amber von Tasl, Isidora Lalović kao DJ Mejbl  Stabs, Tijana Šakić kao Ines Stabs, Aleksandar Žegarac kao Sivid Džej Stabs, potom Vladimir Jakšić kao direkor i profesor fizičkog, Ivana Sakač kao Lorejn, Vladimir Aleksić kao Gilbert, Marta Ronto kao Prudi Lu Pinglton, Ana Aleksić Šajrer kao Edna Trnbald te starije kolege Sanja Radišić kao Velma fon Tasl, Andrija Poša kao Vilbur Trnbald, Mirjana Ćuk kao policajka, Zvonko Gojković kao Pinki i drugi.

Klavirska saradnja: Marta Ronto. Majstor svetla: Rober Lacko. Tehnika: Vladimir Živin. Prevod: Lara Malenić i Marija Aleksić. Dizajn plakata: Nikola Antić. Kreativni tim: Muzički Euterpa studio

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh