I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Mjuzikl o ljubavnoj priči zbog koje je nastalo zrenjaninsko pozorište

U zrenjaninskom NP „Toša Jovanović“ na jesen će premijerno biti izveden prvi mjuzikl u istoriji ove ustanove.

Reč je o zahtevnom delu u pevačkom, igračkom i glumačkom smislu u kom će između ostalog biti ispričana ljubavna priča zbog koje je ovo pozorište zapravo i izgrađeno. Autor teksta ovog komada koji još nema naslov je Igor Bojović upravnik pozorišta „Boško Buha“ inače i autor scenarija mnogih domaćih filmova poput „Lavirinta“ ili „Rata uživo“. Koreografija je poverena Milici Cerović, a kompozitor je Gabor Lenđel.

– Budući da postoji veoma malo podataka kako je pozorište izgrađeno mi će poštovati osnovnu liniju priče ali ćemo dati i neko svoje viđenje. Melodrama ima dvostruki kraj jer svi njeni junaci padaju u zaborav kao što se to zaista i dogodilo ali s druge strane Zrenjanin je dobio teatar što je tada i sada imalo i ima veliki značaj – kaže Igor Bojović.

I Taxi Zrenjanin

Glavni junak je zrenjaninac koji se u Beču predstavlja kao grof i dobija posao da u svom gradu izgradi prugu. Dolaskom u Zrenjanin on se zaljubljuje u glumicu peštanskog putujućeg pozorišta zbog koje prvobitno izgrađeni ambar za žito pretvara u pozorište ne bi li je zadržao – kaže legenda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 – Da bi se radio dobar mjuzikl, mora da postoji i dobra priča. Mi u ovom slučaju imamo izuzetnu priču o tome kako je nastalo zrenjaninsko pozorište. Drugi deo je komponovanje koje podrazumeva i motive karakteristične za Zrenjanin i ovaj kraj. Imaćemo, nadam se 15-tak songova – kaže reditelj Vladimir Lazić, ujedno i upravnik pozorišta „Pinokio“ najavljujući tek veliki posao oko izbora glumačke ekipe. Tako je pored glumaca zrenjaninskog pozorišta najavljeno i učešće dvoje globalno poznatih srpskih glumaca čiji identitet se zasada ne otkriva.

– Ovo je u svakom slučaju repertoarsko osveženje. U suštini želimo je da ispričamo priču o ljubavi koja prevazilazi sve ljudske razlike, nacionalne, verske i sve druge – kaže glumica Jasmina Stoiljković sada i koordinator za glumačku saradnju.

25. maja  premijera predstave  „Zrenjanin“

Predstava „Zrenjanin“ u režiji Borisa Liješevića na programu je NP „Toša Jovanović“ 25. maja. To je priča o neuspelim privatizacijama i radničkim pravima, a  ne odnosi se samo na Zrenjanin nego na naše okruženje uopšte – saopšteno je u najavi premijere.

Uskoro rekonstrukcija pozorišne zgrade

Ovih dana se očekuje završavanje svih administrativnih poslova oko građevinske dozvole, a potom i raspisivanje tendera za izvođača radova. U planu je da se od početka jula pa do početka nove sezone odradi kompletna  rekonstrukcija odnosno hidroizolacija i svi ostali radovi na spoljnim zidovima pozorišta prema amfiteatru kao i rekonstrukcija foajea pozorišta tako da će ono dobiti jedan sasvim nov izgled – izjavio je direktor pozorišta Ivan Francuski ovom prilikom.

Tokom sezone u NP „Toša Jovanović“ izvedu se uglavnom dve premijerne predstave na dramskoj i dve na lutkarskoj sceni.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh