I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Ovako su Dejan Cukić i muzičari svirali sinoć na Mini gitarijadi u Zrenjaninu (VIDEO)

Mini gitarijadom sinoć je u centru Zrenjanina otvorena osma po redu manifestacija „Korzo fest“. U sklopu gitarijade održano je takmičenje bendova, a pobednici takmičenja ostvariće pravo da učestvuju na 51. Zaječarskoj gitarijadi.

U revijalnom delu nastupili su prošlogodišnji pobednici, bend “Zemljotres“.

Da se snovi zaista ostvaruju, potvrdio nam je frontmen grupe „Zemljotres“, Janko Hrubik.

Fordomanija

-Mi smo muzički sastav koji postoji od 2008. godine, i upravo sledećeg meseca slavimo devet godina muzičkog stvaralaštva. Sviramo isključivo autorsku muziku, ja pišem tekstove, a aranžmane radimo svi zajedno. Izdali smo dva albuma do sada. Uspeh na „Mini gitarijadi“ smo i priželjkivali i očekivali, tačnije, potrudili smo se svim silama da uspemo. Iako smo na Zaječarskoj gitarijadi ispali već prve večeri, bila je velika čast učestvovati na jubilarnoj 50. manifestaciji koja ima jaku tradiciju i istoriju, i sresti mnoge vrhunske muzičare, kaže Hrubik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mini gitarijada u Zrenjaninu je deo „karavana“ Zaječarske gitarijade koji ove godine obuhvata 15 gradova, a cilj je da ih bude 20.

-Ponovo smo u Zrenjaninu, po drugi put,i ovo je izuzetno veliko zadovoljstvo, a sve se desilo zahvaljujući saradnji organizacije Zaječarske gitarijade, Gradske uprave Zrenjanin i Turističke organizacije grada Zrenjanina. Prošle godine se to pokazalo kao odlična ideja. Pobednik dolazi kod nas u Zaječar, na gitarijadu, koja traje od 29. juna do 1. jula. Čuvamo tradiciju koju su započela braća Moša i Bane, frontmeni grupe „Zlatni prsti“ davne 1969. godine. Trudimo se da nastavimo u maniru u kom smo počeli, a to je da promovišemo i da dajemo podršku neafirmisanim bendovima koji bi sutra trebali da budu značajni na rok sceni, izjavio je organizator Zaječarske gitarijade Saša Jović.

Na bini ispred Vodotornja nastupio je i bend iz Užica „Hadži prodane duše“, koji je odneo pobedu na prošlogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi. Posebnu pažnju izazvali su Dejan Cukić i „Spori ritam bend“.

-Volim da dođem u Zrenjanin. Počeci moje karijere vezani su za ovaj grad i još mnogo okolnih, manjih mesta, naročito u sedamdesetim. Divno je bilo i prošle godine kada smo svirali na „Danima piva“, i zaista se uvek rado vraćam. Ovo je tipična vrsta manifestacije kada imaš priliku da pomažeš mladim bendovima, da im daš podršku. Pozivam sve koji ovo vide, da daju podršku mladim ljudima, koji još uvek sviraju rok u ovoj zemlji, a mi straiji smo tu da pripomognemo, izjavio je Cukić.

Pogledajte delić atmosfere:

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh